Saknar Bibbi

Saknar Bibbi

Bibbi_flyttar_siberian_husky_1
Höglandsnäsets Bibbi.
I går flyttade en av våra hundar till Piteå. Det är Bibbi som nu är drygt 1,5år. Hon har inte riktigt gillat våra längre körningar. Hon har jobbat okej ibland men så ibland har hon ledsnat och bara lullat med. Bibbi är i alla fall en otroligt go och trevlig hund.

Nu flyttade Bibbi tillbaks till Piteå till sin uppfödare. Där får hon det superbra tillsammans med sina syskon och vår gamla ledarhund Olga som också bor där. Nu blir det slädturer för hobbybruk vilket nog passar henne bättre.

När en hund flyttar så är det alltid tråkigt. Jag känner mig som en svikare. Är verkligen prestationen viktigare än att ge en trevlig hund ett bra hem? För oss är det tyvärr så. Vi lever av detta och dessutom vill vi ge plats på vår kennel till topp siberians. Då måste man selektera och välja så här. Men det är inga lätta beslut och det är många timmars grubbland.

Bibbi_flyttar_siberian_husky_2
Det är lätt att lägga mänskliga värderingar i hundens beteende. Är hon ledsen eller? Jag tror egentligen att det är värre för en hund att leva på en kennel där hon/han känner att man måste jobba för mycket eller för lite. …men man vill ju gärna tro att man ska vara lite saknad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *