En dag på gården

En dag på gården

Siberian_huskyn_rambo
Siberian Huskyn Rambo tillbaks i kojan efter morgonens kycklingsoppa som vi vattnar hundarna med.Här i en av de kojor vi inte han byta ut denna sommar.
Alexandra kom från Piteå igår. Hon blir här några dagar och hjälper oss med hundträning och allt runt kennelarbetet. En av våra bilar har nu återvänt från sin näradöden upplevelse. Alltså…nu har den en fungerande motor och vi behöver inte cykla längre! Skönt.

Vi har idag städat en del på gården. Målat två slädar med tjära, linolja och terpentin. Satt kåpan på pickuppen och lastat den med skrot som skall slängas. Efter det blev det mörkerkörning med två stora spann 24 km. Hundgårdarna ska rensas och de små liven behöver mat och vatten dagligen. En bra dag där det har funnits tid för både kaffe och te.

Nu middag och som sagt, vi har bil igen och våra kompisar i byn går inte säkra längre! Vi kan lätt svänga förbi och kräva fika. Exakt så som man skall göra i Lappland. Utan förvarning bara dyka upp!

Målad_hundslädsmed
Vi målar våra hundslädar med tjära, linolja och balsamterpentin. En del av varje. Doftar så gott och blir snyggt!

Flippa_bilhunden
Nu kan man hitta Flippa sittandes i bilen igen. Hon är nog den lyckligaste av oss att vi har bil igen!

4 svar på ”En dag på gården

 1. hm. dåligt samvete. har oxo en släde som måste oljas. skulle oljats för läääänge sen… 🙂 man får dåligt samvete av att läsa här ibland.. 😉

  1. Om du bara viste…

   Sanningen är att det finns några till slädar här som ska oljas. Dessutom har jag inget annat jobb att göra än att träna hundar, olja slädar och fixa kunder…i princip… så koka du en panna kaffe, luta dig tillbaks och inse att det inombordes lugnet är absolut prioriterat!!!
   Inte stressa…

   Okej!?

 2. haha. nä listan på att-göra är lång! ;D Stretar på här med, inombords lugn hoppas jag uppnå nästa helg när vi samlas ett gäng goda hundkörarvänner för en go helg i goda vänners sällskap o kör massa hund oxo. DET ska bli gött. Lite ledigt minsann! Hoppas jag är ikapp med allt det där med bokföring, moms, extrajobb, gårdsjobb, slädar o annat oxo, så man kan koppla av ordentligt ;D
  Förresten, du får lägga till en sån där funktion så man får ett mail när en kommentar är besvarad här, annars missar man nog ofta att du svarat ;D Ha en go söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *