Destination Jokkmokk

Destination Jokkmokk

Leden-i-mörker
Att följa en markerad skoterled i mörker är lättare än att hitta riktningen för en hel destination. Denna bild togs 2009 då vi körde upp Kvikkjokksleden till Karats.
Under flera år har jag engagerat mig i Destination Jokkmokk. DJ är en ekonomisk förening som skall jobba för att utveckla Jokkmokks kommun som resmål. Föreningen ägs av ett 40-tal medlemsföretag. För snart tre år sedan fick vi tillsammans igenom ett EU-projekt där vi fick pengar till att jobba med destinationsutveckling. Det har varit en lärorik resa som inte alltid gått framåt kan jag lugnt säga. Många gånger har jag suttit och grubblat på varför jag engagerar mig, varför jag inte bara jobbar med mitt eget företag…

Ibland har jag tillfört positiva saker till gruppen, ibland har jag varit kärringen mot strömmen och bromsat. Ibland har jag haft rätt och ibland har andra haft rätt. Men så är det. Jag tycker att vi som har varit aktiva inte har haft behov av att trycka ned varandra utan det har hela tiden funnits en förståelse för att vi alla tillför olika kunskaper. Högt i tak och trevlig stämning. Precis så som det är mellan oss företagare inom besöksnäringen här i Jokkmokks kommun. Vår projektledare Annelie har dessutom gjort ett fantastiskt arbete med att hålla ihop en grupp bångstyriga entreprenörer.

Resultatet kom idag. Jokkmokks kommun bildar tillsammans med Destination Jokkmokk ett destinationsbolag. Ett destinationsbolag som inte är bidragsfinansierat utifrån! Är vi först ut i Norrbotten med detta? Jokkmokk som länge har varit Swedish Laplands sorgebarn för att vi organiserat oss så sent…

Nu skall vi driva turismutvecklingen framåt tillsammans. Jag hoppas att det anställs personal som fortsätter att arbeta i Annelies fantastiskt strukturerade framåtanda. Då kommer vi garanterat att få luft under vingarna. Garanterat.

2 svar på ”Destination Jokkmokk

  1. Jättekul och spännande! Och är det nån som klarar av att strukturera och inte bara hålla i tåtarna utan även knyta ihop dom så är det just Annelie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *