Backstage Jokkmokkguiderna

Backstage Jokkmokkguiderna

Backstage_jokkmokkguiderna_4
Spårpreparering under en av årets kortare dagar.
En ny tältkåta är införskaffad inför denna säsong och idag kom den på plats. Instruktionboken var på flera sidor men på norska. Ja, både språket såväl som den så kallade logiken var på norska. Projektet avslutades med en del improvisation a la svensk logik.

Nu har vi spår, tältkåta, ved, slädar i ordning och fikaväskorna halvpackade. Framför oss har vi nu 4 dagar och närmare ett hundra personer som skall följa oss på tretimmarsturer med hundspann. Detta är ju mer än vad Stina och jag klarar själva så vi får en del hjälp. En kompis Jenki är på besök och hjälper oss. Sten med sitt företag Jokkmokk Mountain Traveller är givetvis med liksom Patrik och Sanna med sitt nystartade Enbom Outdoor.

Turismen i Jokkmokk är verkligen i gasen under jul och nyårshelgen. Vi kör faktiskt mer folk under dessa dagar än vad vi gör under Jokkmokks Vintermarknad numera. Bara idag har vi fått rekommendera flera grupper till kollegor här i Jokkmokk men även i Årenjarka och Haradsområdet. Det är jätteroligt för oss som jobbar men samtidigt ledsamt att vi måste ge negativt besked till Jokkmokksbesökare.

Backstage_jokkmokkguiderna_1
Flippa håller koll på allt som görs.

Backstage_jokkmokkguiderna_2
Norsk logik och struktur i uppsättning. Så här ser toppen ut på kåtaställningen.

Backstage_jokkmokkguiderna_3
Ved och renskinns transport till tältkåtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *