Övernattningstur med kyla

Övernattningstur med kyla

Hundspannstur_kyla_1
Under denna tur körde jag ett litet 6-spann. Ibland tycker jag att det är så skönt med få hundar att hålla reda på. Det ger extra tid att arbeta med ryckiga eller skrikiga individer.
Igår kom jag hem från en tvådagars hundspannstur. Med mig hade jag en mor med sina tre söner och den enes flickvän. En trevlig grupp med mycket humor. Vi körde som vanligt hundspann, grillade, kokade kaffe, sov på tältcampen, hämtade vatten i den forsande älven, gå på utedass och en hel del annat.

Efter nyårshelgens varma väder började nu temperaturen att sjunka lite. Under natten i kamintältet närmade den sig tom -30C. Helt klart lite småkärvt. Vedkaminen inne i tältet fick gå på högtryck och glödgande röd värmde den riktigt skönt. Under natten eldar vi inte men då ligger vi väl nedbäddade i våra sovsäckar. Utanför har flera av hundarna fått jackor på sig.

Turen gick riktigt bra. Hundarna springer som tok när tempen dalar och spåren blir snabba. Ljuset är fantastiskt och vi lyckades till och med att få en glimt av solen från ett berg. Om några veckor kommer vi märkbart att se hur dagarna blir allt längre. Årstiderna växlar och Jokkmokk har verkligen åtta distinkta årstider. Man hinner inte bli less då det är ständiga variationer. Jokkmokk är verkligen platsen för friluftsfolk som vill leva sitt drömliv!

Hundspannstur_kyla_2
Vi passerade vår fikakåta och stannade till där för lunchpause.

Hundspannstur_kyla_3
Self-time. Här ser ni ett exempel på en dålig huva. Den skyddar inte ansiktet tillräckligt vid kyla. Kommer att skriva mer om detta senare.

Hundspannstur_kyla_5
Working Husky Rosa är en cool ledarhund som här följer förberedelserna för morgonens start från tältcampen.

Hundspannstur_kyla_4
Solen…den ser vi inte ofta såhär års norr om Polcirkeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *