Matti arbetar Back Stage

Matti arbetar Back Stage

Arbete_back_stage_4
Solnedgång och 35km hem med skotern efter en lyckosam skoterfärd utan fastkörning.
Stina har nu dragit ut med en grupp på en fyradagarstur. Kvar hemma med det som skall skötas är för en gång skull jag. Spår sladdas, olika administrativa saker skall fixas, packning ordnas och det är en ständig ström på saker som jag kommer på. Fick sms från Stina att hon satt vid en eld och stekte pytt i panna där ute i solen. Låter riktigt fint. Själv har jag också några av få dagar utan gäster. Även om jag gillar att vara med folk så är det riktigt välbehövligt att få vara själv ett tag.

Igår satt jag över sju timmar på skotern och körde grejer och ved till en stuga, trampade spår och fixade o donade. Nu har det tryckt upp en del vatten på sjöarna och det börjar bli ganska djup och bottenlös snö. Ensam med skotern där ute kan man helt klart få arbeta sig varm med spaden om man missbedömmer någonting. Denna dag hade jag verkligen tur. Inte en endaste fastkörning trotts kälke, ospårat och ovanivatten. Stinas Lynx ST600 som jag körde är en grym maskin på att ta sig fram med kälke.

Efter Karatsleden mötte jag Ice Ultralöparna. De har under fyra dagar sprungit de 230km från Stora Sjöfallet över fjället och igenom skogen till Jokkmokk. Springa på mjuka skoterspår måste vara en tämligen seg uppgift. Hur som helst så hejade alla glatt när jag mötte dem.

Telefonen fortsätter att gå varm. Det är många som vill åka både korta och längre turer med hundspann. Som det ser ut just nu är både vi och våra kollegor här i byn mestadels fullbokade. Hundarna måste ju också vila och vi måste hinna förbereda de turer som skall genomföras. Helt klart angenäma problem.

Arbete_back_stage_1
Ice Ultralöpare på Purkijauresjön som just har lämnat en av checkpointsen bakom sig.

Arbete_back_stage_3
Stinas Lynx ST600. Det börjar bli riktig vårkänsla i ljuset.

Arbete_back_stage_2
En mugg rykande te, ett par bullar och sitta ner fem minuter har man alltid tid med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *