Working Husky Sammy

Working Husky Sammy

image

Idag roade jag mig med att sätta Sammy ( Working Husky Sammy) som ledarhund. Han har nog aldrig blivit testad fram tidigare då han är lite speciell. Nu satte jag fram honom tillsammans med Rikos som är en av Stinas huvudledare. Sammy tittade på mig som om det var hur naturligt som helst. Sedan jobbade han helt som vanligt, gick på kommandon i spårkorsningar och betede sig som vilken annan ledarhund som helst. Däremot so tog han vid flera stopp en sväng bak och tjorvade till linorna lite.

Vi har idag kört fram till en liten koja. Här blir vi två nätter innan vi styr österut mot Jokkmokk. I princip är allt som vanligt. En del saker går bra andra mindre bra. På mindrebra kontot står att mina skor är slu efter ett år. Det måste varit vävfel för nu är det hål runt om på mina Kamik Oslo. Detta är tredje eller fjärde paret och aldrig förr har de gått sönder på dett viset! Nu trycks det in massor av snö hela tiden. Riktigt skitdåligt är det. Får åtgärdas efterturen.

10 svar på ”Working Husky Sammy

 1. Matti!
  Du skriver ”det är hål runt om på mina Kamik Oslo” efter bara ett år. För några år sedan när du med hjälp av LiquidSol lagade dina föregångare i Sitas var det gummisprickor. Är det rent ut usel gummiblandning? Motsv Sorel är tyngre och har kraftigt gummi. Gummi tål inte strålvärme och åldras då snabbt. Gummiblandningarna har idag miljöanpassats och därmed försämrats väsentligt i hållbarhet. Jfr cykeldäck. Trelleborgs höll ju hur länge som helst. Testade ett par Alfa skidkängor, där någon form av materialoptimering åt fel gjorts, där sulan gick av. Eftersom det var -20C så blev tårna vita innan jag kom in i värmen. Kvalificerat skräp! Dina Kamik Oslo är inte precis gratis så mer än en säsong borde de ju hålla. Antar att du sänder ett foto på eländet till återförsäljaren innan du tömmer ännu en tub LiquidSol. Hoppas du får tid att rapportera mer om Kamik senare.
  /Kenneth

  1. Tydligen så har man bytt väv i skaftet på Kamikerna. Väven är glesare och betydligt sämre. Denna gång är gummidelen relativt osliten.

 2. Aha! Billigare väv i skaften för att tjäna in någon krona… Knappast Cordurakvalitet! Är det rent hål måste nog ny väv på plus en extra klick LiquidSol för att förstärka. Lagade ett par skaft bak med lapp av svart Cordura som limmades fast med LiquidSol. Fungerade utmärkt! Har du Corduraväv tillgängligt?
  /Kenneth

   1. jag har inte haft mina Neos så länge men dom ser än ut som ny o labbarna tar ja bara av i sängen.. MYCKET varmare och torrare! Kamik är kanske lite enklare att hoppa in o ut men ett hellsike att få torr innifrån tycker jag.. men du måste ha allt många storlekar större så du får in en filtinnersko.. har 39-40 i vardagsskor, 42 i mina vardags-labber o 44-45 i hund-labbarna.. Neos har jag än så länge bara kört med lundhagskängor i på våren, bra i ovanivatten.. jag tycker med fler lager på skor har man större valmöjlighet efter väder och före.. med kamikerna är man lite fast..

    1. Har du sett de där labberna som de säljer på Femundlöpet? Och de ytterskorna som följer?
     Jag är lite nyfiken…får kanske bli såna… Vart hittade du filtinnerskorna?

     Kamikerna är jag iallafall inte nöjd med just nu…

     1. jo jag såg femundlabbarna men tycker dom är dyra.. vanliga labber går att få tag på billigare.. o överdragsskorna vet jag inget om.. ihop blir det ett bra pris dock…
      filtinnerskor köper jag på den världsberömda jokkmokks marknad 😉
      kamikerna har jag aldrig varit nöjd me förrutom kanske dom första 10min..
      Femundlabber måste man nog köpa ytterligare en storlek större, provade en 44 men dom var inte mycket större än mina vanliga 42or.. annars tror jag dom kan va bra, särskilt när man ska köra hund är det nästan bättre utan näbb då det lätt samlas snö där..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *