Vargarna på Kolmården

Vargarna på Kolmården

Vargarna_på_kolmården_2
En av vargarna gnuggar sig i doften av ett schampo.
Idag är det exakt ett år sedan vi besökte vargarna på Kolmården. Det var riktigt trevligt och intressant. Under det senaste året har det dock varit lite turbulent kring just varghägnet och besöken där. Det efter att en av vårdarna avled efter en attack från ena gruppen av vargarna.

Det som skett är mycket tragiskt både för de drabbade människorna och för vargarna och alla andra rovdjur. Personligen så upplevde jag besöket i varghägnet absolut under kontroll. Visst är det stora djur med starka instinkter. Ingenting som man har som sällskapshund hemma i soffan.

Olyckor i trafiken sker dagligen liksom massor av arbetsplatsolyckor. Vad är egentligen farligt och vad är kalkylerad risk? Vad ska man utsätta sig för och vad ska förbjudas?

Tidningarna har snappat upp alla de möjliga historier om andra incidenter i varghägnet. Människor som haft nära döden upplevelser bara för att vargen dragit i ett byxben här och där. Personligen så skulle jag inte tvekat en sekund för att göra om besöket. Det är verkligen en upplevelse som kan rekommenderas!

Vargarna_på_kolmården_1
Stina fotograferar och upplever närheten med en av vargarna.

4 svar på ”Vargarna på Kolmården

 1. Bra skrivet Matti!
  Att träffa vargarna på Kolmården är en dröm jag haft länge och jag har absolut inte ändrat min uppfattning!
  Har tillfälligt jobbat på Lycksele djurpark och fick ganska bra kontakt med vargarna där även fast de är lite mer ”vilda” i sitt beteende.
  Man ska självklart ha respekt för djuren och man måste förstå att även fast de är ”tama” så är de inte helt utan risker man går in i ett varghägn, små olyckor kan ju hända om det exempelvis fastnar en tand i en jacka/byxa eller så, det kan vara lätt hänt även när man är bland hundarna.
  //Dante 🙂

  1. Jo…det är sant.

   Det är en problematik runt rovdjur och det som händer runt dem. Jag har full förståelse för problematiken här i norr men mindre förståelse för att problem uppstår utanför städer och där man kan skydda sina husdjur på ett enkelt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *