Sommar på Kungsleden eller?

Sommar på Kungsleden eller?

Kungsleden_höst_1
Abiskojåkken under september 2011.
Kungsleden från Abisko till Nikkaluokta blir ett av mina nästa uppdrag. Ska vandra den sträckan med en STF grupp bestående av 5 engelsmän och kvinnor. Tydligen så är det första turen denna säsong som STF har längs den sträckan. I höstas lede jag samma tur fast säsongens sista.

Efter vad jag har hört så var det fortfarande skoterföre norr om Ritsem för några dagar sedan. Jag Oras inte av snö däremot så innebär smällt snö höga vattenflöden. Högt vatten innebär att vaden kan bli lite mer komplicerade än annars. Vad är en av de enskilt mest seriösa delarna av en fjällvandring. Varje vad skall hanteras med respekt. Vad ett vad är? Man vadar för att korsa en älv eller bäck såklart.

Den 17 Juni startar jag vandringen. Packningen planeras och jag följer med spänning väderutvecklingen. Jag har vänt och fått omplanera turer förr så det ligger också med i beräkningen som en back-up plan.

Kungsleden_höst_2
Ett av vaden som gick väldigt lätt under vandringen i september 2011. Hur ser det ut nu i Juni 2012? En sommar som kommit mycket långsamt...eller är det tom fortfarande vinter där just nu?

3 svar på ”Sommar på Kungsleden eller?

  1. Jag gick den turen för massa år sen ungefär samma tidpunkt. Det var inte lika mycket snö kvar då som det är nu. Tjätjka-passet var skitjobbigt. Genomslag för varenda steg och jag sjönk ner till låret var och vartannat steg. Snöskor kanske är en bra grej att släpa med sig. Stackars hunden (Atlas) hade det också jobbigt i snön med sina klövjeväskor. Hoppas det går bra för er och att ni får en upplevelse utöver det vanliga.

    1. Upplevelse utöver det vanliga… Tack!
      😉
      Ja, det kommer att vara snö några partier. Nått annat kan jag inte tänka mig! Intressant hur det skilljer sig från år till år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *