Hur skyddar man sig mot myggor?

Hur skyddar man sig mot myggor?


Hur man skyddar sig mot mygg är ett årligt samtalsämne här uppe i norr. Vilket myggmedel är det bästa? Fungerar verkligen dessa Thermacell och Nitecore myggmaskiner med de små blå tabletterna? Hur mucket mygg är det just i år? Mygg, knott, svidare och så de stora bromsarna är alla flygfän som verkligen kan göra livet lite mer irritersamt. 

Vi har här gjort tre filmer till vår YouTubekanal om dessa olika sätt att klara sig mot de norrländska myggen. Den första filmen är mer övergripande om hur man skyddar sig mot mygg. Film nummer två handlar om Thermacell och hur man med en liten modifikation sedan kan återfylla dessa gaspatroner själv. Den sista och tredje filmen är en jämförelse av den gasdrivna Thermacell och de av elektricitet drivna Nitecore EMR10 och Nitecore EMR30SE.

Här kommer en sammanfattning av dessa filmer i text.
1. Kläder

Använd myggsäkra kläder som täcker så stora delar av din hud som möjligt. Det skall vara löst sittande och gärna sådant som myggen inte kan sticka igenom. Hoodies på tröjor skyddar nacke och huvud.


2. Smorning och Spray.

Här använder vi olika sorter. Bushman är effektivt både som myggmedel men även som rengöringsmedel. Nordic summer innehåller väldoftande tjära och ditt skin blir snabbt brunt utan sol. US622 är en klassiker liksom MyggA håller på att bli. Miljövänliga medel tycks vara något mindrw effektiva men samtidigt så är det inte kul med farliga gifter direkt på skinnet.

3. De blå plattorna…
Thermacell och Nitecore har lite olika varianter på dessa maskiner. De blir varma av gas eller elektricitet och när den lilla blå plattan hettas upp bildas gas, som inte är nyttig, som driver iväg myggen. Thermacell är bättre för långa turer då det är lättare med gaspatroner än extra powerbanks. Nitecore EMR10 är min absoluta favorit för kortare turer eller jobb ute på gården. Nitecore EMR30SE är en nyhet som imponerar. Kanske blir den det optimala i framtiden om den kombineras med en lätt powerbank och en liten solpanel.


När man bor och lever i myggland så är myggskydd någonting man lever med dagligen. Det är inte bra att smörja samma smörja på skinnet varje dag utan variation är det bästa. Vissa dagar kanske man hopparöver smorningen helt och istället använder ex en Nitecore EMR30 med de blå tabletterna. I det långa loppet så är detta givetvis gifter men oftast handlar det om att vi kanske använder dessa grejjer under en 4-6 veckorsperiod när myggen är som mest intensiva. Därefter klarar man sig med endast bra kläder.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *