På vift med hundspann och tyska gäster

På vift med hundspann och tyska gäster

Hundspannstur_fyradagars_lappland_5
Än så länge kan vi se solen emellanåt men snart blir det mörkt…
Fyra fina dagar med hundarna och ett trevligt tyskt par. En natt i tält och två i en timmerkoja. Hundarna har gått bra, vi har haft roligt, solen har visat sig och lägereldarna har varit flera. Egentligen så begär jag inte så mycket mer av livet än att det ska få vara trevligt!

Många gånger försöker jag trycka på hur viktigt det är med rätt sorts gäster.
Gäster som man gärna spenderar tid med. För mig som guide är detta viktigt att min syn på mina gäster förblir en syn med respekt och nyfikenhet. De är ingen säck potatis som ställer dumma frågor. Det är en människa med ett liv någon annan stans. En människa fylld av livserfarenheter. En människa som valt att resa med färdledare för att de vill få en inblick i livet här i norr eller för att få hjälp med att besöka ett naturområde alternativt uppleva en aktivitet eller en kombination av allt. Stina och jag har verkligen turen att lyckas få just dessa gäster. Det gör att vårat jobb och liv blir så mycket trevligare.

Våra snöförhållanden är just nu egentligen ypperliga för att göra turer ospårat i skogslandet. Sjöarna är för det mesta torra och täckta av ca 5-10 cm snö. I skogen ligger det 20-30 cm så man kan faktiskt köra i princip vart som helst. Jag kom hem igår eftermiddag. Redan innan jag körde in spannet till vår kennel så började jag att längta ut igen.

Hundspannstur_fyradagars_lappland_2
Pärlälven håller på att frysa ihop inför vintern.

Hundspannstur_fyradagars_lappland_4
Solnedgången är samtidigt som soluppgången. Hur som helst så är ljuset fint.

Hundspannstur_fyradagars_lappland_3
Ännu en av alla lägereldar.

Hundspannstur_fyradagars_lappland_1
Jag tycker att jag klarar mig riktigt bra även då Stina inte följer med ut på turerna!

2 svar på ”På vift med hundspann och tyska gäster

    1. Marlene lova att inte berätta…det är ganska pinsamt. Det är en sån där liten mässingkarbin som jag själv snärtade upp på mina glasögon så att de snittade lite i nosen.
      Tyvärr ingen isbjörn eller slagsmål eller annat tufft!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *