Packningskaos

Packningskaos

Packningskaos
Givetvis finns det finns en struktur i kaoset.
Packar för en fyradagarstur med en liten grupp gäster. Samtidigt försvinner alla våra spår i snövädret och materiel ska köras ut till vårt kamintält. Men vi stretar på med skotrarna och hundarna. Det blir varvat stuga och tält under de kommande dagarna. Gästerna kommer från Australien och Nya Zeeland.

Blir irriterad på alla prylar som jag samlat på mig igenom åren. Varför ska jag ha flera sovsäckar, flera tält, olika bensinkök, flera kaffepannor, flera yxor osv. När jag sedan ska packa måsta jag fatta beslut om vilket kök som ska med och tid läggs på det istället för att komma ut!

Friluftsprylarna tror jag begränsar mångas friluftsliv mer än vad det tillför. ’Om jag bara hade ett kupoltält skulle jag…’ Fokus blir konsumtion istället för att bege sig ut med sitt tunneltält. Man tvingas jobba med något för att få råd till de där extra prylarna osv.

2 svar på ”Packningskaos

  1. Vi blir hela tiden matade med alla dessa prylar som vi måsta ha, annonser visar hur härligt livert i vildmarken kan vara bara man har…

    Men visst är prylar kul och ett litet nöje i sig, men lite fulfriluftsliv med en gammal presenning, gummistövlar och en gammal ramryggsäck är ofta riktigt njutbart och en större upplevelse då fokus ligger på visterlsen i naturen och inte prylarna man bär med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *