PLUSMINUSNOLL Skalbyxor teastade

PLUSMINUSNOLL Skalbyxor teastade

Plusminusnoll_byxa_1
PLUSMINUSNOLL skalbyxa. Två benfickor, bra med ventilation dels i form av blixtlås men även det ventilerande tyget upptill samt membrantyget.
PlusMinusNoll är ett litet företag i västra Jämtland. De producerar kläder på ett lite annorlunda sätt. Man kan nämligen inte köpa dessa kläder hur som helst, i dagsläget. Kläderna beställer man i mars och sedan får man dem levererade till sig under oktober. Krångligt? Ja, och exakt så som ett seriöst miljötänkande företag egentligen skall arbeta. Här blir det ingen konsumtionshets med lågpris utförsäljningar och köphysteri. Dessutom kan de producera slitstarka kläder till ett vettigt priser då företaget slipper lagerhållningskostnader osv.

I Plusminusnolls skalbyxor har jag levt ifrån januari 2012 till slutet av april. Trots att de inte tvättades under hela säsongen bortsett från att jag duschade av dem en gång, de satt då på mig, så har de (i alla fall av mig) upplevts som rena. Många andra byxor blir skitiga direkt. Detta är ett superargument för oss som verkligen vill vara ute och inte åker hem för tvättar kläder mitt under vintersäsongen.

Materialet är nertill en kevlarväv, en av de starkaste på marknaden i förhållande till vikt. Den har visat sig vara slitstark nånting! På knäna har den bleknat lite i färgen men vi snackar ju om daglig användning och dessutom yrkesmässigt! Själva byxan har något membrantyg. Det har fungerat riktigt bra men jag har noll koll på exakt vilket material det varit. Upptill har byxorna ett tunt stretchmaterial. Det andas och kanske är det de ventilerande tyget som gjort att jag aldrig blivit fuktig?

Skalbyxorna är seriöst sydda och inga sömmar har släppt. Det är inte sparat på små detaljer samtidigt som att man upplever inte heller att byxorna är överarbetade.
För vem är dessa byxor? De är inte de lättaste på marknaden. Stina och jag har beställt ett par var som vi kommer att använda som hundkörarbyxor. Massor av yllelager under och kylan blir inget problem. De lämpar sig även för vildmarksliv som kanotpaddling då man står på knä i en fuktig kanot och paddlar, fiske, när man arbetar på olika event osv. De är som gjorda för höstens slädhundsträning i regn och lera. De är inga byxor jag skulle välja för en sommar vandring då de är för tunga.

Vad är då nackdelen med dessa byxor? Dom är groteskt svåra att ta av sig. Rent mekaniskt är de lätta att öppna och ta av men det sliter i hjärtat varje gång som de måste av. En kamp där förståndet säger att ’ta inte av dem, de är en del av dig nu’. Min sambo har inte uppskattat de gånger som jag har försökt krypa ner i sängen med byxorna på men jag har ju i alla fall gjort ett försök.

Plusminusnoll_byxa_2
Loggan som är sydd på knäet blir faktiskt skitig. Annars syns det inte på byxorna att de blir använda några veckor utan att tvättas.

Plusminusnoll_byxa_3
Välsydda, genomtänkta detaljer men inte överarbetade. Dessa byxor är nog det absolut, igenom tiderna bästa klädesplagget någonsin… De är bara så rätt!

Plusminusnoll_byxa_4
Man kan zippa upp en lucka baktill om man vill gå på toa utan att ta av sig byxorna. Borde bara uppskattat av tjejerna framför allt!

Plusminusnoll_byxa_5
När jag ser denna bild förstår jag ännu mindre varför jag inte får krypa ner i sängen med byxorna på…

2 svar på ”PLUSMINUSNOLL Skalbyxor teastade

  1. Jag gillar verkligen Plusminusnolls affärsidé och miljötänk. Skulle tänka mig att köpa deras byxor endast av den anledningen. Men nu så har jag ju skalbyxor så jag klarar mig. Och ska jag själv ha ett miljötänk så bör jag nöta ut dessa innan jag köper nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *