Tjänsteresa med skotern

Tjänsteresa med skotern

Tjänsteresa_med_snöskotern_1
Vi har tömt dass och städat ur ett par kojor efter vägen.
Idag blev det en tjänsteresa med skotern. Töma utedass, köra ut ved, rekognosera områden för nya produkter. Christian som driver företaget Outdoor Lapland var med och tittar lite närmare på de kojor och stugor som vi använder. Kan vi samarbeta så innebär det mindre jobb för oss med spår och underhåll. Christian kör mestadels skiodturer men även någon skotertur med gäster.

Stina som sedan en vecka tillbaks kör en ny skoter sitter mest och ler. Skotern är förvisso två år gammal men en modernare maskin med fyrtaktsmotor. Är det vatten på isen fräser vi bara fram. Dessutom så tar ingen av våra nya skotrar speciellt mycket bränsle om vi jämför med de äldre maskinerna som vi jobbat med tidigare.

Givetvis blev det både kaffe och grillad korv till lunch. Är man tre guider som är ute på vift så är kaffeeld ett absolut måste. Återigen kan jag bara konstatera att vi är ett gäng guideföretag och entreprenörer inom besöksnäringen här i Jokkmokk som har ett väldigt bra förhållningssätt till varandra.

Nu sitter Stina och jag åter inne i vårt lilla torp. Ute dånar en varm västanvind över sjön. Snön smälter från taken och det är halt ute på gårdsplanen. Imorgon väntar en ny dag med några gäster på en kortare hundspannstur.

Tjänsteresa_med_snöskotern_2
När det varit kallt och tempen plötsligt stiger fastnar det frost på alla kalla ytor.

Tjänsteresa_med_snöskotern_4
Jokkmokk har fantastisk natur och vidsträckta vidder.

Tjänsteresa_med_snöskotern_3
Obligatoriskt fikastopp.

Tjänsteresa_med_snöskotern_5
Man upphör aldrig att förvånas… Denna man träffade vi i ett område där inte speciellt många människor färdas.

2 svar på ”Tjänsteresa med skotern

  1. Kul att se ”bakomarbetet” också! Och verkar vara ett härligt ställe att besöka, där man skulle kunna åka på tur med slädhundarna, för att sedan gå på skidtur också. För de flesta av oss är det ju inte precis runt knuten, så om man kan göra flera aktiviteter och stanna lite längre när man ändå är där, är det ju toppen. Sliter lit emindre på jordens resurser också, mot om man åker till flera olika ställen.

    1. Hej Annelie.
      Helt sant. Man kan med lätthet fylla en till två veckor här med olika aktiviteter dagligen.
      🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *