Islossning i Skabram

Islossning i Skabram

Islossning_2
Gårdagens vind och vågor har effektivt malt ner isen.
Nu har isen släppt sitt grepp om Skabramsjön. Det känns overkligt att vi för bara någon vecka sedan styrde spannen över sjön på den då säkra isen. Det är också skönt att det går fort när årstiderna väl växlar. I Lappland hinner man inte bli less på våren. Plötsligt är bara vintern borta. På någon dag.

Vi njuter av denna myggfria period. Sitter inne mycket vid datorerna medan solen skiner där ute och lockar till skogsvandringar. Myggen lyser med sin frånvaro och får gärna fortsätta att göra så. Blir spännande att se vad kvällstidningarna skall varna om i vår. Ryssmyggor och sunamiregn under semestern kanske? De tycks totalt sakna faktagranskning och sannolikhetsanalysförmåga bara de kan klämma ihop någonting som säljer lösnummer. Själv så tror jag på normalväder som vanligt.

Islossning_1
Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart. Barnvaktsarbete kombineras med barnarbete och istestning…

Islossning_3
Att titta på islossningen är faktiskt väldigt kul…och nä…vi har ingen TV!

3 svar på ”Islossning i Skabram

  1. Elina… Det är intressant detta med väder och global uppvärmning.
   Varför fokuserar man på enbart växthuseffekten? Varför tar man inte ett helhetsgrepp på utarmning och total nedskitning av vår planet? Varför talar en del om att NASAS siffror på uppvärmning som härstammar från satelitfoton inte visar samma som klassisk mätning med termometer? Varför exkluderar man sjö och flygtransporterna från klimatkonferensens överenskommelse? Varför försöker man få folk att tro att en ko är ett större problem än att mat skickas runt jordklotet flera varv innan den hamnar hos konsumenten?
   Jag vet inte vad man ska tro…
   Vi förbrukar iallafall lite för mycket resurser idag det kan vi lugnt konstatera men vi bör nog fokusera lite mer på helheten…
   Så fram tills dess kör vi kanske på normalväder…dvs naturlig fluktation fast liiiite varmare.
   // Matti

 1. Man hinner inte tröttna på våren någonstans i Sverige den går alldeles för fort hur man än gör för nu kan vi snart räkna det som sommar här nere då nästan alla träden slagit ut och det är midsommarväder (+10 och regn)

  Ha en fin vår Matti !

  Mvh Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *