Temperaturen börjar droppa

Temperaturen börjar droppa

Tempen_droppar_3
Stina med sin älsklingsmaskin. En Lynx st 600. Bredbandad maskin som går fram som en stridsvagn.
Äntligen börjar termometern att röra sig nedåt. Senaste natten hade vi -21C. För oss är detta otroligt viktigt med tanke på de passager över vattendrag, myrar och sjöar som vi skall över.

Första gångerna när tempen går under -20C brukar det kännas lite småkärvt. Efter någon timme så har man vänjt sig hyfsat. Efter några dagar märker man det knappt. Nästa steg kommer runt -40C. Då börjar det bli kärvare och man måste börja tänka sig för. Inte fara ut utan riktigt bra kläder. Undvika att köra med bilar eller skotrar. Maskinerna är det som börjar tjorva. Är man bara ute på tur så är problemen betydligt mindre.

Vi har iallafall trampat lite spår igen. Nu kan vi börja köra släde. Det är inte de bästa förhållandena för att bromsa och ankra så vi kommer att köra med småspann tills vi känner att disciplinen på hundarna sitter. De skall stanna för att vi kommenderar stanna. Inte för att vi trampar på bromsen. Imorgon blir det rock’n roll!

Tempen_droppar_4
Min ’tunna-isar-maskin’. En Lynx 5900 från 1983. Lätt och billig. Sjunker den så går vi inte i ekonomisk konkurs. Detta är utan tvekan mycket skoter för pengarna!

Tempen_droppar_1
Våran assistent Flippa som är med överallt. Ibland springer hon, ibland åker hon skoter och ibland vet man inte alls vart hon är…

Tempen_droppar_5
Stina hittar man även på Instagram under användarnamnet: Husystina.

Tempen_droppar_2
Efter körning på blöta isar måste man rensa skotern om inte allt skall frysa ihop till en isklump.

4 svar på ”Temperaturen börjar droppa

 1. När jag ser dina bilder tänker jag att jag så gärna skulle vilja komma och prova på någon gång. Samtidigt känner jag att jag är väldigt glad att jag inte bor i de tmperaturerna varenda dag! 😉

 2. Idag kom Turist nr6/2015 i postlådan. Två mycket läsvärda artiklar denna gång, ”Älskade hundliv” med många härliga och maffiga bilder och en artikel om Assar i Huki. Mycket trevligt!
  /Kenneth

 3. oj då…
  jag är avundsjuk!
  varför har vi här i söder’ inte samma temperaturer som ni i ”norr”?
  skit!
  mvh
  andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *