Slädhundseminarium i Kiruna

Slädhundseminarium i Kiruna

Slädhundsseminarium_kiruna_4
Olika draglinor, selar, karbiner och en massa annat som en hundförare behöver. Här är Vildmannens monter.
Slädhundsseminarium i Kiruna är en vartannat år återkommande trevlig begivenhet. Kiruna slädhundsklubb gör ett fantastiskt jobb med att samla hundförare från när och fjärran. Intressanta föreläsare och utställning av utrustning, hundfoder och lite annat.

Mötet med människor är nog det som jag uppskattar mest. Det är folk som bor runt om i hela landet. Hundfolk med allt från en hund till kennlar med flera hundra hundar. Jag hörde någon siffra på att det var 200 personer föranmälda men jag vet inte om det stämmer. Mycket folk och tyvärr hinner man inte prata med alla man vill prata med.

Kunskapsmässigt är det alltid bra att få input från olika föreläsare. Man inspireras och stimuleras att tänka nytt och kliva framåt. Den som tror att han/hon är fullärd är tämligen illa ute måste jag säga. Man kan alltid lära sig nytt. Alltid.

Slädhundsseminarium_kiruna_3
Släpslädar är lite inne. Klart intressant om man inte vill ha en stor fraktsläde men ändå behöver flytta last ibland.

Slädhundsseminarium_kiruna_2
Söker ni presenter till en hund eller naturintresserad så har Birgitta på Nymånens kennel fina glasgrejer.

Slädhundsseminarium_kiruna_1
Detta är en av bilderna från en föreläsning. När en fransk professor står en timme och fööreläser om bland annat hundars direer och vad de beror på och dessutom så sitter alla intresserat kbar i hörsalen med spetsade öron så förstår ni nivån av nörderi…

2 svar på ”Slädhundseminarium i Kiruna

 1. Låter intressant!
  Har du några tips för en intresserad, absolut nybörjare? Boktips tex. så att jag kan läsa lite ”basics” och sånt? Eller hemsidor?

  Tack!

  1. Det bästa är nog att antingen söka upp en draghundsklubb eller en sektion av Svenska Polarhundsklubben. Framförallt så ordnar Polarhundsklubben återkommande nybörjarträffar. Där kommer du i kontakt med folk som kör. Lyssna på många olika och köp inte en valp/hund av första bästa.
   Du hittar även en del grupper på facebook om du söker på draghund, polarhund, siberian husky osv.

   Lycka till!
   // Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *