Hundspannsträning och åter hundspannsträning

Hundspannsträning och åter hundspannsträning

Hundspannsträning_3
Working Husky Zorba. En trevlig kille som ser tunn och mesig ut nu innan allt vinterlurv har satt sig.
Hundspannsträning är det som kretsar mest i vår tillvaro just nu. Dagarna byggs utifrån när vi skall köra hundarna och hur långt det skall bli. Resten av dagen får oftast anpassa sig till just hundkörningen. Så förblir vår tillvaro från och med nu fram till början av maj, med vissa undantag.

I år kör vi kortare distanser än föregående år då vi inte siktar mot någon tävling. Konstigt nog tycker jag att hundarna är tröttare efter ett pass i år än andra år. Det kan bero på den högre temperaturen. Kanske. Det kan även vara så att de kortare distanserna gör att hundarna ökar sin arbetsintensitet. Det viktigaste är trots allt att det arbetas ärligt och hundarna gör bra ifrån sig.

Hundspannsträning_4
Stina kollar tassar och sockar sitt spann efter ett av våra möten.

Hundspannsträning_5
Working Husky Rambo under ett kvällspass.

Hundspannsträning_6
Jokkmokksområdet har i princip oändligt många och långa skogsbilsvägar. Ett riktigt eldorado för höstträning.

Hundspannsträning_2
Working Husky Önska är en tvåårig tik. Lyhörd och kanske en blivande stjärna!?

Hundspannsträning_1
Möte med ett 14-spann och ett 12-spann längs en smal jeepväg. Övning ger färdighet och ibland strular det då vi kör utan nacklinor.

Ett svar på ”Hundspannsträning och åter hundspannsträning

  1. Vilka fantastiska huskies ni har! Mötas med 14-spann utan nacklinor… Ni har total kontakt och förtroende med alla era fyrbeningar. Mina gamla avlagda (tävlingshuskies) trotjänare behövde aldrig någonsin nacklinor under träning och under de Sarek-turer vi fick förmånen att göra tillsammans. Överflödigt helt enkelt! Bilden på Rambo väcker minnen av min första gamla ledare Larry, som jag fick av Kent ”Dragråttan” Nilsson p. g. a. skada. Han visade sig vara en av de bästa fyrbenta kompisar jag haft. Hoppas man får träffa en sådan personlighet som Rambo framöver…
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *