Filmtips Grizzly man

Filmtips Grizzly man

Grizzly_man
Grizzly Man.
Grizzly man är en dokumentärfilm från 2005. Filmen är baserad på björnentusiasten Timothy Treadwells liv och död. Filmen innehåller stora delar av Treadwells egna filmupptagningar från de 13 somrarna som han tillbringade ute i grizzlymarkerna i Katmai nationalpark , Alaska. Här dödades han och hans dåvarande flickvän av just grizzlybjörn hösten 2003.

Treadwell är en blandning av galen och passionerad människa. Filmen har helt klart många fina delar och ett unikt material med björnar. Samtidigt visar den en människa som går lite för långt i mina ögon. Istället för att haka upp mig på Timothys dumheter så ser jag människan som faktiskt hittat sin passion i livet. Han vet vad han brinner för. Visst är han skruvad, fanatisk och man skulle nog ganska lätt kunna ge honom någon typ av diagnos. Det är nog ingen tvekan om det.

Han vet att det en vacker dag kan kosta honom livet. Det är inte det som jag anser är det sjuka. Rallyförare, bergsbestigare, forspaddlare, extremskidåkare, fallskärmshoppare osv. Listan kan göras lång på människor som hittat en passion i sitt liv och som lever nära döden ibland. Människor som för den skull inte är skruvade utan enbart kalkylerar riskerna och ingen tror väll egentligen att de skall dö.

Har du inte sett filmen så tveka inte. Det är en klassiker och är du natur eller friluftsintresserad så tillhör det allmänbildningen att du ska ha sett den. Tveklöst. Den innehåller dessutom ganska fina scener med kontakten mellan Timothy och några rödrävar. Kanske det finaste i hela filmen tycker jag.
Du kan hitta filmen gratis på Swefilmer.com. Där söker man efter Grizzly man.

Trailern till filmen Grizzly Man hittar ni i nedanstående Youtubklipp.

En låt som biter sig fast hos mig är Grizzly Mansslutlåt. Coyote heter den och är egentligen en gammal klassiker. Vridupp volymen och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *