Guider på villovägar

Guider på villovägar

Nattfiske_2
Vi har inte många minuter hemifrån till älven. Sånt är livskvalité!
Tre guider bestämde sig lite sent att en nattlig fisketur, det skulle minsann vara grejer det! Siktet blev inställt på en liten å med öring och harr. Innan allt var packat och klart, hundar matade och lite andra ärenden fixade så var klockan nästan 22.00. När bilen svängde in hos guidekollegan så var dessutom bilenssoppatank i det närmaste tom.

Som rutinerade vildmarksguider var det inga problem att snabbt göra nya planer. En fors som ligger betydligt närmare blev målet. Bilen stannades och vi lurvade iväg rakt ut bland grönsakerna. Efter en halvtimmes myggfightande träskvandring i videsnår så hittade vi tillbaks till bilen. Körde därefter fram till den vanliga, turistparkeringen och började fiska i älven.

Regnet kom och en av guiderna som jag även bor tillsammans med (inga namn nämnda) hade lämnat sina regnkläder hemma. Ryggsäcken blir ju lättare på det viset. En liten abborre senare och nått myggbett rikare traskade vi därefter lite moloket upp till bilen. Utan nykokt te eller kaffe styrde vi därefter bilen hemåt i ett stilla regn. Hur som helst så va det ändå trevligt att vara ute med er en liten stund, Cissi och Stina!

Nattfiske_1
Kamera, stativ och rinnande vatten kan roa de flesta fotografer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *