Sjukvårdsrutiner i fält

Sjukvårdsrutiner i fält

assesment-pyramid
Patientpyramid.
Om någonting händer, en olycka, någon mår dåligt, någon känner sig inte som vanligt osv. Då behöver man en modell för att undersöka den personen. Sedan jag gick en sjukvårdsutbildning, WMI (Wilderness Firs Responer), för den amerikanska organisationen NOLS (National Outdoor Leadership School), har jag försökt jobba efter deras patienttriangel. Ett relativt enkelt system då man väl lärt sig hur det fungerar. Man får en rutin som man kan öva och nöta in. Ju bättre man kan rutinerna desto säkrare är det att det fungerar i en skarp situation om något dåligt skulle hända.

Nu har det hänt så få tillbud under mina turer så till helgen blir det utbildning igen (får man inte träna på gästerna så får man väll utbilda sig). Just nu försöker jag att plugga endel. Men det känns allt ifrån självklart att provet kommer att bli godkänt. Hur som helst så är detta några snäpp mer än en vanlig förstahjälpen/HLR kurs. Dessutom så är allt på engelska vilket är värdefullt då stor del av våra gäster är utländska.

Tips på hur innehållet i en sjukvårdsväska för friluftsliv hittar du här.

5 svar på ”Sjukvårdsrutiner i fält

 1. Men du, lycka till!!! Jag skulle gärna gå 3-dagars kursen igen (den på svenska) för att man glömmer så snabbt när man inte använder kunskaperna. Vissa saker tror jag ändå har fastnat…

 2. Låter spännande! Skulle gärna gå någon av tex Woodlores överlevnadskurser för att få lite koll.

 3. Hej!
  Vad duktiga ni är som har utbildat er personal i hjärt och lungräddning. Tänkte att du kanske är intresserade av tydliga och pedagogiska handlingsplaner? Skickar de till dig i PDF-fil som du enkelt kan skriva ut och sätta på där det passar till exempel på anslagstavlan, kylskåpet eller bredvid hjärtstartaren.
  Du kanske redan har sett dem för vi har redan delat ut 10.000 exemplar runt om i Sverige. Tyckte du handlingsplanerna var bra? Dela med dig till alla du är rädd om, kanske till barnens förskola, nyblivna föräldrar, släkt och vänner.
  Önskar du skriva ut dessa i A3 storlek är du välkommen att kontakta mig eller besök hjärtochlungräddning.se för att ladda ner de GRATIS!
  Har du övriga frågor som exempelvis HLR-utbildning, Första Hjälpen eller hjärtstartare så hjälper jag dig gärna
  Glad sommar önskar
  Arshia Genborg med jobbarkompisarna på hjärtochlungräddning.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *