Inkomstklyftor och personlig integritet

Inkomstklyftor och personlig integritet

Sedan 2007 är förmögenhetsstatistiken avskaffad. Anledningen är att det stör den personliga integriteten. Istället har man inskaffat rätten att avlyssna och övervaka folk som är klassade som samhällsfara (terrorister m.m.). Ta en titt på filmen. Den är helt klart tänkvärd.


Källa: Aftonbladet.

5 svar på ”Inkomstklyftor och personlig integritet

  1. Den som har mycket vill ha mer…
    Pengar och prylar är inte allt här i världen…
    Ser man reklamen på tv och i tidningar så är meningen med livet att handla, och gärna låna pengar ”gratis” för att kunna handla mera!
    Lycka består av så mycket annat, i alla fall i min värld. Att familj och vänner får vara friska känns betydligt viktigare än senast iPhone5 modellen, eller? 🙂
    Pengar är bra att ha, men pengar i överflöd vete sjutton om det är så himla bra? Allt går ju inte att köpa för pengar!

  2. Den arbetande delen av befolkningen i Sverige kan nog sägas ha det bra. Utan jobb- sämre än tidigare då bidrag mer utjämnade. Att bli ”bidragsberoende” är inte bra. Ett skyddsnät när livet kärvar är dock ett anständighetskrav i ett samhälle likt vårt. Att de riktigt välbärgade blir procentuellt än mer rika är en medveten strategi av den regering vi röstat fram. Säker med argument att det sporrar fler till att satsa på att bli en av de riktigt rika.
    Gruvjobb,transport etc betalas med höga inkomster för den enskilde,så vitt jag vet,långt högre än mitt offentliga skattefinansierade jobb,som är avhängigt att det finns en viss befolkningsmängd,annars får jag också vackert se mej om efter annan försörjning. I nuläget räcker mina pengar långt ändå.
    Hur man än vrider och vänder på det är vi,du,jag,alla här de som gör att jordens resurser förbrukas i en för hög takt. Hur mot gruvor vi än är är vi ”medskyldiga” med alla fordon,järn,mineralprodukter vi brukar i vårt dagliga bekväma liv,trots att många av oss för egen del sopsorterar,väljer att tänka över konsumtionsmönster,väljer ekologiskt. En ”västerländsk naturmupp” är nog alltid ändå en miljöbov….sorgligt nog.
    På vilken standard skulle vi behöva lägga oss för att jordens resurser ska gå ”jämt upp”? Lantliv 1920,stadsliv 1700-talet? jag vet inte,men även jag som måttfull relativ låginkomstagare i landet ligger långt över den balanserade förbrukarnivån.Jag har bilar,en skoter,cykel,några datorer,smartfån,etc…för många prylar ligger kvar i garderoben…
    Hemsk tanke,men det mest miljövänliga vi skulle kunna göra är att avskaffa oss själva,och det vill jag inte,jag vill leva i en vacker naturvärld och ändå leva bekvämt 2000-talsliv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *