Kokkaffe är inte fel
Sitter nu i en liten timmerkoja invid en öppen älv. Ute lyser fullmånen och hundarna sover lungt o stilla efter dagens arbete i det varma vädret. Här inne har jag kokat en panna hederligt kokkaffe som jag avnjuter medan mina gäster rustar för natten. Imorgon en ny dag och då styrs hundspannen vidare väster ut längs älvdalen.
2 svar på ”Kokkaffe är inte fel”
Det låter mer än lovligt mysigt! Och kokkaffe är alltid bäst.
Jag läste precis i den vardagsnördiga boken Matmolekyler (Ica bokförlag, 2011) att beska smaker som kaffe smakar fylligare på vatten med en aning salthalt – och att man därför i områden där dricksvattnet till stor del är smältvatten brukar salta i kaffet. Så kaffe gjort på smält snö + en gnutta salt = godare kaffe. Jag har aldrig testat, har du? Och kanske är det därför kaffe med torkat renkött är så väldigt gott?