Mössen är borta och ljuset syns i tunneln

Mössen är borta och ljuset syns i tunneln

Hermelin_skabram_1
Hermelinen är en fantastisk graciös liten varelse.
I förmiddags då vi satt i köket och fikade blev det ett väldans liv på farstukvisten. Väl ute på bron tyckte jag att jag hörde något som var där men hittade inget. Väl inne igen började det stöka. Denna gång syntes det riktigt hur grejorna rörde på sig. Efter ett tag fick Stina syn på den, hermelinen. En smäcker, slimmad kritvit nyfiken liten varelse satt där och åt av en färsk laxbit som låg i frysen ’Kung Bore’.

Det förklarade varför nästan alla möss har varit borta från vår tomt. Annars brukar de härja med hundmaten och Stina far som värsta trappern med fällorna och dräper dem på löpande band. Nu, med denna lilla kritvita, för mössen, dödsmaskinen så slipper vi dem. Hermeliner är nämligen otroliga små rovdjur och mössen chanslösa. Vi önskar Hermelinen smaklig måltid och låter en bit av laxen ligga kvar. Hermelinen ska inte förväxlas med den betydligt mindre Vesslan.

För övrigt så ser vi ljuset i tunneln. Stina har legat några dagar med feber och förkylning. Nu är hon på bättringsvägen och hon studsar omkring som en speedad kanin, beställer prylar till Femundlöpet, snackar med folk om rutiner, skriver körscheman, beställer täcken och mycket mer. Det är en märkbar skillnad då man är själv eller om man får hjälp med att rodda detta skeppet som är vårt liv.

Hermelin_skabram_2
De är otroligt söta men det tycker garanterat inte mössen…

5 svar på ”Mössen är borta och ljuset syns i tunneln

  1. Vet du det norske navnet på hermelinen 🙂 Forøvrig er de geniale. Hadde en slik jeg også en gang. Jeg prøvde å passe godt på den, da det blir som du sier helt fritt for mus.

  2. Vad kul att ha en hermelin så nära inpå. Det var enormt längesedan jag såg vare sig vessla eller hermelin här. Min lilla bruna Nea heter just Mustela Erminea eftersom hon är brun/röd som en vessla. Det är hon för övrigt fortfarande men vit på vintern verkar hon inte bli. 😉 Därför extra roligt att få se fina bilder på det djur hon är uppkallat efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *