Mat i fjällen
Under den senaste veckan har jag haft Saltoluokta Fjällstation som utgångspunkt. Det brukar innebära god mat, dvs fjällmat. Vi har även hunnit med en del kaffekok utomhus vilket aldrig kan vara fel.
Middagarna har vi intagit i form av trerätters fjäll-middagar i restaurangen. Luncherna på fjället utomhus samt hos Siv och Acke i Pietsaure.
Janne och jag har hjälpt till lite i köket med bland annat mycket goda råd, coachat deras arbete och så har vi fått diska lite som belöning. Det arbetet resulterade idag i att min efterrätt var specialdesignad för just mig. Köks och serveringspersonalen består uteslutande av verkligt fina människor som vill Janne och mig väl.
6 svar på ”Mat i fjällen”
De kan verkligen göra god mat i Salto… Är det alltid samma kock, eller har den som anställer en god förmåga att välja rätt (kock)?
HÄRLIGT! Här i Pedersöre har vi regn och åter regn.
De har lite olika kockar. Salto prioriterar bra kockar sedan så är chefen (Johan) kock i grunden.
Jo…mat kan de verkligen!
Mia…Regn är ju mysigt om man slipper tälta. Det ska vist komma massor med regn till helgen och då bor jag i tält med en grupp…
Lycklig och glad ser du ut…men den som ler sist, ler bäst 😉
Reflektion: Väldigt små humrar i Salto. Här i söder kallar vi den storleken kräftor.
Hoppas den var salt o god.
Fluorsocker. Intressant…. 🙂