Vega, en snygg siberian husky

Vega, en snygg siberian husky

Working_husky_vega
Här är Working Husky Vega som valp. Sommaren 2009.
Lite då och då får vi hundar som av olika anledning inte passar på vår kennel och i vårt arbete. Vega var en typisk sådan hund. Hon gillade helt enkelt inte de långa arbetsdagarna på fjället, tunga slädar, dåliga spår eller inga spår alls. Vad hon däremot gillade var korta och snabba träningsturer. Fort skulle det gå och gärna smala spår…och en sak är säkert, FORT kunde hon springa!

Efter Vegas andra säsong med oss bestämde vi oss för att försöka hitta ett nytt hem till henne. Då kom vi i kontakt med Josefin och Joakim på Snow Shadows kennel. Efter en del funderande så kommer vi fram till att Vega nog passar dem. I Juli köpte de henne och nu fungerar hon bra i deras spann. Hon går tom som ledarhund. Nu har de ställt ut henne och hon fick excelent samt 3 placering. Det säger inte mig så mycket men jag vet att hon är en snygg och härlig hund!

Vi är helt beroende av att våra hundar fungerar på våra jobb. Under upp till tre månader i sträck bor vi ute i fält med hundarna och det passar inte alla hundarna, trots att de är siberian huskys. Då är det alltid härligt när man hittar ett nytt hem till dessa hundar. Att man får höra att hunden har hittat ’hem’ och trivs som i fallet Vega. Sånt blir man så glad av!!!

Working_husky_vega
Här syns Vega mitt i Stinas spann. I horisonten kan man se Sveriges högsta fjäll, Kebnekaises sydtopp. En vanlig arbetsdag i Vegas tidigare liv.

4 svar på ”Vega, en snygg siberian husky

  1. Ja, du gillade ju henne!
   Har kollat på bilderna från turen men vist var hon inte i ditt spann? Jag tror att jag körde henne.
   Ja, hade du haft möjlighet så hade det inte varit så långt borta att du skulle blivit med husky! Ni hade ju som en flirt där på fjället!
   🙂
   / Matti

    1. Jaha…jag trodde att det var hon som skulle flytta till dig och inte du som skulle flytta till henne!
     Nu bor hon ju närmare så vi kan ju höra om du kan få sova över hos henne ibland. Men jag tror att hon bara bor i en hundkoja.
     Jag kan kolla med Jocke och Josefin om du vill… 😉
     / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *