Dagsturer i Jokkmokk

Dagsturer i Jokkmokk

Kanottur-jokkmokk-2
Öppen kanadensare är nog min favorit sommartid.

Under somrarna genomför vi ett antal dagsturer och halvdagsturer i Jokkmokk. Det var egentligen detta som var grunden för Jokkmokkguiderna. Korta kanotturer och vandringar. Alla vill inte uppleva veckolånga expeditioner i väglöst land. För de flesta är en kanottur med ett kaffekok helt tillräckligt.

Huskywalk är en av de turer som vi arrangerar. På svenska är det egentligen en hundpromenad med kaffekokning. Man får träffa våra hundar, vi berättar om hur vi tränar, fodrar och lever med dem. Givetvis blir det eld med kaffe och bullar i skogen.

Just idag har vi haft en grupp med trevliga Jokkmokksungdomar på en kortare kanottur. Vi passade även på att besöka vår hundgård en sväng. Jokkmokks kommun har en ungdomsgård öppen under sommaren och de arrangerar en del aktiviteter som detta. Man kan tycka mycket om politiken både nationellt och lokalt men det görs också en hel del bra saker. Antagligen (jag har lite dålig koll på just detta) så finns det även en del människor bakom en sådan satsning som antagligen gör ett riktigt bra arbete. Hur som helst så känns det helt rätt att det satsas på ungdomarna!

Kanottur-jokkmokk-1
Skabramsjön i utkanten av Jokkmokks samhälle.

Kanottur-jokkmokk-3
Varma smörgåsar över öppen eld.

Huskywalk-jokkmokk-2
Att hitta en blåsig och kall udde ger en myggfri upplevelse…

Huskywalk-jokkmokk-1
Social eller bulloman?

Huskywalk-jokkmokk-3
Skvattramen blommar just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *