Trevliga motgångar

Trevliga motgångar

Trevliga_motgångar_1
Man blir glad av att få jävliseras med lite normala problem.
Idag ringde Stina från skogen. Båda däcken på fyrhjulingen hade krängt av. Inselade framför stod 14 pigga siberian huskys som ville fortsätta den påbörjade träningsturen. Precis innan Stina drog av gården med sitt spann sa hon till mig att det skulle bli skönt att bli klar tidig med allt ikväll. Kanske kolla på en film.

Motgångar av detta slaget får man lära sig leva med. Det är skotrar som fastnar i vatten, det är hundslädar som kvaddas, det är snöstormar som inte ger sig eller bistra temperaturer under -40C. Alla sådana motgångar tar jag gärna. Jag kan se en glädje i att försöka lösa problemen. En utmaning att kunna klara sig där ute i markerna. En skön känsla trots slitet.

Motgångar som jag har svårt för är orespekt från människor. Den politiska gruvdebatten från igår har bitit sig kvar i mitt sinne. Det är tungt att jag som alltid trott att mitt Sverige har varit ett land som lärt sig av sina misstag. Jag har gått skola och fått lära mig att i Australien har man betett sig dåligt mot ursprungsbefolkningen på samma sätt som i Nordamerika. Nu får jag uppleva detta själv. Nu får jag se hur politiker i mitt Sverige år 2014 vill göra om samma sak. Jag får också se en växande rasism och främlingsfientlighet inom politiken.

Låt mig för guds skull köra fast en skoter. Låt mig sänka en kanot. Låt mig backa i diket med bilen efter någon skogsbilväg. Ge mig lite motgångar som är hanterbara på ett njutningsfullt sätt. Lite hederlig jävlisering som man kan svära sig ur och inte detta politiska dravvel.

Trevliga-motgångar_3
14 pigga Siberian Huskys inkluderat två löptikar höll Stina sysselsatt där ute i skogen tills jag kom. Hon han vist inte få tråkigt som tur var!

Trevliga_motgångar_2
Stina gör saker seriöst. Dubbelsidig däckavkrängning ska det vara. Konstigt att hon inte gjorde alla fyra när hon ändå var i farten!?

Trevliga_motgångar_5
Spotify på mobilen är ett måste…

Trevliga_motgångar_4
Hundarna uppskattade att få dra iväg igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *