Dermatone solskydd testades

Dermatone solskydd testades

Solskyddsmedel_1
Dermatone solskyddskräm.
Solskyddsmedel är någonting som jag ofta glömmer hemma. Kanske känner ni igen de där tuberna som alltid står där i kylen eller i hyllan på toaletten. Att vi bör använda solskydd vet vi ju. Hudcancer är ingen lek och det finns mig veterligen tydliga samband mellan att bränna sig och att få hudcancer.

Dermatone är en fet vattenfri kräm som jag köper i små burkar. Främst använder jag det under vårvintrarna då jag färdas på fjället. Den lilla plåtburken är mycket liten, 14 gram + burk, och ryms lätt i fickan så den kan hållas varm och mjuk. Krämen mjukgör dessutom läppar, fungerar hyfsat på torrsprickor och luktar till och med gott!

Dermatone har en skyddsfaktor på 23 FPS vilket kanske inte är tillräckligt men jag resonerar som så att den burken följer med vilket inte andra tuber brukar göra. Alltså har jag iallafall skyddsfaktor 23 FPS istället för ingenting. 23 FPS skall enligt Dermatones egen hemsida innebära att 95,6% av solstrålarna skall blockeras. Detta är ingenting som jag har faktagranskat utan kan bara konstatera att med denna kräm så har jag inte bränt mitt ansikte.

Dermatons små burkar med denna feta kräm är bra för ansikte och utsatta partier av huden. Jag tror att det är för att den är såpass fet som den sitter kvar i ansiktet trotts att man svettas. Skall man smörja hela kroppen finns det nog salvor som är mer lämpade för större ytor av hud.

Jag har köpt mina burkar i Saltoluokta Fjällstations lilla shop och jag tror att många av Fjällstationerna säljer denna kräm. På nätet kan man hitta de klassiska burkarna hos Addnature.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *