Deodorant från Care of Gerd, testad

Deodorant från Care of Gerd, testad

co_gerd_deodorant
Deodorant från care of Gerd i Jokkmokk.
Deodoranter som innehåller aluminium är inte bra för hälsan. Hela grejen med deodorant är ju att man smetar på det på kroppen där huden är mycket känslig. Ämnen tas upp av kroppen igenom huden så därför känns det ju lite angeläget att det är en okej produkt som man använder.

När det gäller problem med aluminium så finns det massor av artiklar på nätet för den som vill fördjupa sig. En del människor kan få allergiska kontakteksem. Dessutom lagras aluminiumet i kroppen och tros kunna öka risken för alzheimers sjukdom. 2007 kom en studie som påstod att aluminiumbaserade antiperspiranter kunde vara en bidragsgivare till bröstcancer osv.

c/o Gerd är ett litet kosmetika företag i Svenska Lappland. Företaget satsar på produkter som schampon, duschkrämer, hudkrämer och massa annat som jag inte riktigt har koll på. Däremot så kör de en linje som bygger på att det inte ska finnas ohälsosamma tillsatser i dessa produkter. Deras tillverkning ligger i Jokkmokk och här har de även en liten butik men givetvis säljer de även online på nätet.

När vi köpte denna deo på butiken i Jokkmokk fick vi rådet att använd den under en månad innan ni bestämde oss för om den var bra eller inte. Det kan nämligen ta tid för kroppen att vänja sig av med en del ämnen som finns i de vanligaste andra deodoranterna. För både Stina och mig funkade dock denna deo från care of Gerd helt super redan från dag ett.

Varför skall man då betala 169kr för en deodorant? Svaret är enkelt och självklart. Den är troligast bättre för din kropp och dessutom så ger du möjlighet för ett litet företag att leva och finnas i Jokkmokk. Fast nu i skrivandets stund skriver c/o Gerd på sin hemsida att på just denna deo så är det några veckors leveranstid pga. hårt köptryck.

2 svar på ”Deodorant från Care of Gerd, testad

  1. Jag hoppas den fungerar för mig, ska genast försöka få tag på den. Har många gånger funderat på detta med aluminium i både kläder och deos.

    1. Dom har ju bra duschtvålar också som Stina använder.
      Hur som helst så har de mycket intressant ide med att göra kosmetika/hudvårdsprodukter osv med en ekologisk inriktning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *