Slädhundsjobb och träningsvagnar

Slädhundsjobb och träningsvagnar

Troll-cart_2
Under en inspelning med NRK använde vi 6 stycken Trollvagnar.
Sitter och räknar på några akuta jobb som eventuellt skall göras innan snön faller. Det handlar om två TV-inspelningar. Det innebär förutom inkomster även bra PR för området och för slädhundskörning rent generellt.

När vi tränar våra hundar använder vi fyrhjulingar. Vagnar som efterfrågas till dessa inspelningar är ingenting som vi har i dagsläget. Har kollar runt lite på priser och de kostar ju nästan lika mycket som en fyrhjuling. Helt otroligt.

De märken vi har tittat på är Troll-cart som är en norsk variant. Fyrhjulingsdäck, bra fjädring och bildmässigt snygga. Dyckert vagnen som är en tysk kvalitetsvagn. Dessa har jag kollat på tidigare och de ser ut att vara grymt välbyggda. Den tredje vagnen som vi kollat på är en Italiensk vagn från Axa & co. Den sistnämnde ligger i en rimligare prisnivå men ser ut att sakna fjädring.

När vi räknar på vissa såna här jobb så måste investeringen betalas redan på första jobbet. Annars blir det ju att vi får betala för att jobba och då är det ju bättre att vi bara tränar vidare med fyrhjulingarna utan att det kostar något extra här hemma på egen hand.

Troll-cart-1
Den vagn vi använde här var Troll-cart generation 1. Nu är de tydligen uppe i generation 5 med flertalet förbättringar. Dessa vagnar var riktigt roliga att köra med mindre spann.

Ett svar på ”Slädhundsjobb och träningsvagnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *