Fjällvandring med studenter från Uppsala

Fjällvandring med studenter från Uppsala

Fjällvandring_UISS_2
På väg uppför Vallespiken med dagsturspackning.
Årligen så brukar vi ha en grupp studenter från Uppsala på en kortare fjällvandring. I år var det 14 personer anmälda. Vi vandrade västerut från Kvikkjokk under tre dagar. Basläger med tält och en dagstur upp på Vallespikens topp, ca1380möh.

Turen började med regn och en dyster väderprognos men avslutades i solsken. Vi hade en fantastisk tur med vädret. Med på färden hade vi en Wigloo från Bergans. Fungerade jättefint som grupp och sovtält. Jag ska skriva mer om detta tält senare då jag verkligen tycker att det bör omnämnas lite extra.

Årets studentgrupp kom från USA, Tyskland, Schweiz, Vietnam, Ukraina m.m. De va pigga och kul folk som det allt brukar vara. En del med friluftserfarenhet och andra med mindre erfarenhet. I Uppsala studerar de svenska språket under sommaren. Jag fascineras och gläds alltid över de väljer att lägga energi på ett så pass litet språk som svenskan.

Fjällvandring_UISS_3
Klassisk ’turistbild’ från fjällen. Bilden är faktiskt nog inte arrangerad av oss utan sarvhornet stod redan på plats då vi kom vandrandes.

Fjällvandring_UISS_4
Hela gruppen tog sig både upp och ned till Vallespikens topp på 1380 möh.

Fjällvandring_UISS_5
Unga studenter från hela världen som ser snö på sommaren. Ibland känner jag mig lite gammal…eller är det visdom? Jo, de simmade också i sjön…

Fjällvandring_UISS_6
Vår basecamp uppe på Vallevare. Det stora tältet är en wigloo från Bergans.

Fjällvandring_UISS_7
Gevalia morgon kaffe i stilla ro. För oss som bor här i norr är detta en självklarhet. Idag är det få människor som kan dricka sitt morgon kaffe utan att höra biltrafikens sorl i bakgrunden.

Fjällvandring_UISS_8
Flippa njuter av att vara tillbaks på båten nere i Kvikkjokks delta. Hon har blivit en vis och livserfaren hund. Nu är hon 5 år och ibland funderar jag på hur länge hon kommer att finnas.

Ett svar på ”Fjällvandring med studenter från Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *