Craft underställ, layer one testat

Craft underställ, layer one testat

Craft_underställ_1
Här är mina två cratfundertröjor. Den blå är 10-15 år och fortfarande hel.
Craft har under en längre tid tillverkat funktionsunderställ. Dessa syntetiska underställ har en fördel att inte binda fukt. Alltså transporteras fukten vidare ut i nästa lager. Med hjälp av kroppsvärmen torkar man successivt kläderna.

Crafts funktionsunderställ har visat sig vara mycket slittåliga. Jag har använt mina ställ flitigt och de är fortfarande hela i armsluten, halsen osv.

Lukten på dessa kläder kräver en förklaring. Använder man dessa är det bra om man dagligen eller varannan dag kan skölja upp dem i en bäck eller liknande. De kommer annars snabbt att börja lukta illa. Efter några år luktar de oavsett hur de behandlas illa. Även då de är nytvättade sitter en svettlukt kvar under armarna.

Om man jämför dessa syntetiska underställ med ylleunderställ så är ylle i en klass för sig själv. Ylle luktar inte och även om man blir fuktig eller blöt så värmer yllen. Dessa underställ värmer inte då de är fuktiga.

Ska man använda crafts underställ så är det vid träning hemmavid. Det är sommartid då man svettas hårt och det inte är kallt. Så fort det blir höst och vinter är det ylle som gäller. I kajaken är ylle också bra då man lätt blir fuktig och blöt. På vintern är ylle oslagbart.

Craft_underkläder_2
Armmuddarna på dessa craft undertröjor håller grymt bra. Jämför man slitagestyrkan gentemot ylle så vinner dessa craft med hästlängder.

Craft_underkläder_3
Halsarna håller också bra trotts att skäggstubben har skavat där åtskilliga gånger. Liksom alla andra kläder suger dessa till sig hundhår.

3 svar på ”Craft underställ, layer one testat

  1. Har du testat Lundhags ylle-underställ? Har haft mina i många år och upplever de lika hållbara som mitt craft-underställ. Andra ylle-underställ som jag har, har dock inte varit lika hållbara.

      1. Lundhags ull underställ är idag av 100% merino och inte alls lika hållbara som för några år sedan då de var i en blandning av Ull/Nylon, Jag håller krampakigt kvar i mina gamla Lundhags ”ullådalen” som de hette, för som vanligt var det bättre förr… Idag säljer Craft underställ med 50% Polyester och 50% ull vilket jag tycker är intressant, annars regerar Woolpower med sina svensk tillverkade underställ och mellanlager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *