Hundpromenader

Hundpromenader

Hundpromenad_4
Det är full race på hundarna bitvis. Bra träning för koordination och kondition men framför allt kontakten med hundarna stärks. Från vänster Xtrem, Totte och Bloom.
Hundpromenader kan man aldrig få för mycket av. Bor man som oss är det däremot enkelt att slarva. Hundarna får leka någon timme på gården eller i rasthagen. Vi försöker göra en del turer runt kenneln. Med oss tar vi allt från 1 till 7 hundar. Valpar och vuxna.

Litar vi på hundarna får de springa lösa under uppsikt. Med et innebär det att vi har kontroll på dem. De kommer på inkallning, vi ser vad de gör och de får inte tappa fokus på oss. Många av hundarna snurrar mestadels runt benen på oss.

En hemlighet med att få hundarna att kunna vara lösa är i vilka grupperingar man tar ut dem. En självsäker hund drar lätt med en unghund. Alltså unghundar skolas in med osäkra vuxna som lyder kommando. Hundar som tar stora lovar börjar man gå med då det är stekvarmt så de helt enkelt inte orkar. Man gör så de lär sig mönstret av att göra rätt.

Hundpromenad_1
Stina med flocken. Här efter den nya spången som man börjat bygga runt Skabramsjön, Jokkmokk.

Hundpromenad_2
Björken blommar vilket innebär mycket pollen i luften. Löven är som musöron vilket är ett försommartecken.

Hundpromenad_3
De första hjortronblommorna börjar synas i myrkanterna.

Ett svar på ”Hundpromenader

  1. Härliga bilder!
    Det är så härligt att kunna gå med hundarna lösa. De ser så lyckliga ut. Jag är så glad att Kokkos & Kirri vill ha koll på vart man är och inte tar allt för stora lovar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *