Norrsken som inkomstkälla

Norrsken som inkomstkälla

Norrsken_2
Svagt norrsken i början av kvällen. Här över vår bace camp under en hundspannsexpedition i Sareks nationalpark. Vi körde bagage åt ett gäng off-pistskidåkare.
Norrskenet är väldigt speciellt. Det vi som bor här uppe i norr och som får uppleva det regelbundet. Själv stannar jag ofta till och bara njuter. Fast lika ofta, ja kanske oftare så springer jag som ett troll efter kamera och stativ. Försöker sedan att föreviga det magiska ljuset.

Norrskenssafari med hundspann på tre timmar är en av våra produkter som många av våra gäster köper. Prickar vi in en klar kväll med norrsken så är lyckan fullkomlig. Lika ofta är det dock mulet och då ser man ju inget norrsken oavsett hur mycket det än flammar där ovan. Fast att färdas bakom ett spann slädhundar i den mörka vinternatten brukar ändå vara en stark upplevelse. Likat vargskuggor springer våra hundar framför släden som knirrar allt eftersom spåret buktar och bänder. Vi har även längre
hundspannturer med norrskenet
som säljargument.

Nu har vi i alla fall gjort ett webbförsök med en kunskapssida om just norrsken. Den har vi precis lagt ut på jokkmokkguiderna.com. Tanken är att lapplandsresenärer som googlar på norrsken skall hitta oss. Nu blir det mycket spännande att se om vi slår oss in på googels första sida på sökorden norrsken, aurora borealis och northern lights. Just nu i skrivandets stund så återfinns vi inte ens på de 10 första sidorna om man googlar på norrsken. Kommer vi att lyckas?

Norrsken_1
Magiskt kraftigt norrsken över vårt nattläger i Rapadalen, Sareks nationalpark. Här färgades tom snön grönaktigt av ljuset.

2 svar på ”Norrsken som inkomstkälla

  1. jag jobbar ju själv med webb en del. för att snabbare klättra på google ska en sida innehålla korrekt ord i förhållande vad du satt som sökord i koden, samt att man uppdaterar sidan ofta. Detta kan du ju göra genom att tex varje dag gå in och ändra ett ord, eller bara spara sidan o tanka upp den på nytt. Det bör snabba på klättringen väldigt 🙂 Bra tips, ska själv tänka ut vad som jag kan använda som ”fakta” för att min sida skall bli bättre! (hoppas ha tiden i veckan för lite uppdateringar)

    1. Det är också mycket bra att skapa inlänkar från relevanta sidor ex forum. Man ska dock passa sig för sk länkfarmar…
      / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *