Lägersko Exped syn Boothy testad

Lägersko Exped syn Boothy testad

Exped_syn_booty_1
Exped Syn Booty.
Exped Syn Boothy är en typ av lägersko från Exped. Under den gångna säsongen har dessa varit med mig på de övernattningsturer som jag gjort. Det är en mycket lätt liten lägersko där storlek large (43-48) endast väger 220 gram. När det sitter på fötterna känns det knappt och man vandrar runt mycket smidigt. Vad som skall påpekas här är att jag upplever dem som mycket små i storlekarna. Normalt ligger jag på stlr 41-42 på löparskor men när det gäller dessa måste jag gå på large vilket motsvarar strl 43-48 och de är fortfarande inte jättestora.

Dessa syn boot från exped anser jag inte vara nog varma om man vistas ute i kyla. Kompletteras dessa med en tjock handtovad filtinnersko då fungerar det ner under -40C om man går ut på kortare grejer som hundmatning, toalett osv. Utan denna komplettering blir de kalla redan runt -10C om man inte rör sig. Är det varmt ute fungerar dessutom yttertyget som en svamp. Det drar åt sig fukt. Jag kan verkligen inte förstå varför man inte har satt ett tyg i nederdelen av skon som är vattentätt/vattenresistent? Dessutom så är hela skon mycket ömtålig och tål inte speciellt mycket slitage. En bra campingsko hade gärna fått väga det dubbla om den även fungerar då man skall gå med snöskor eller liknande.

För att säga någonting bra så är sulan preparerad med ett silikontryck vilket gör dem mycket ohalkiga. Man går för övrigt skönt med dem och barfotakänslan är underbar såhär vintertid.

Dessa exped syn booty kommer jag att använda under de kommande säsongerna. Inte för att det är en bra produkt utan för att jag är för snål (ekonomiskt och naturresursmässigt). Söker du lägerskor så se dig istället omkring efter en bättre variant eller sy själv. Exped är för övrigt ett företag som gör fantastiska liggunderlag men campingskorna måste de nog arbeta lite mer med utvecklingen för att de skall få till!

Exped_syn_booty_2
Exped Syn Booty har en bra sula när det gäller att inte halka. Silikonmönstret gör skillnad. Däremot är de riktigt dåliga på att inte dra till sig fukt.

Exped_syn_booty_3
Med tanke på hur lite dessa är använda för att gå med så har de slitits väldigt mycket.

Exped_syn_booty_4
Med sina 200 gram och sin ringa storlek är de smidiga att ta med i packningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *