Unghundar och fikatur

Unghundar och fikatur

Fikatur_unghundar_3
Toolik som är nyinflyttad för säsongen hittade ett träd…
Snöförhållandena i Jokkmokksområdet är i det närmaste perfekta för hundkörning just nu. Vi har gaska mycket spår, både kortare slingor på 15-20km men även några längre alternativ. Vi har sedan ett antal veckor tillbaks haft en strid ström med gäster. Inte dagligen men i det närmaste. Det är inte stora grupper utan kan handla om ett par, en familj eller mindre grupper. Egentligen helt perfekt.

Vi har grupperat kenneln efter de som är aktuella för tävling och de som inte skall gå tävling. I den senare gruppen har vi unghundarna, ett fåtal äldre hundar samt nyinköpta hundar för denna säsong. Denna grupp är alltså de hundar som inte har alla rutiner som vi önskar.

Idag fick jag just denna grupp av hundar på en fikatur med fyra småspann. Det var mycket studsande, lintjorvande och pipande hundar under fikapausen. Stressande för husse men nyttigt för både hundar och mig. Det är bara att tålmodigt fortsätta att utsätta dem för detta så kommer de att vara lugna och rutinerade om några veckor.

Fikatur_unghundar_1
Man kan nästan ana att Masi och Dee som är mer rutinerade skäms över Tooliks upptåg. Nu ska man ju inte förmänskliga hundarna men…

Fikatur_unghundar_2
Rymlingen Hilima tillbaks och jobbade hon inte lite bättre än tidigare eller är det bara en önskan? Söt och trevlig är hon iallafall!

3 svar på ”Unghundar och fikatur

  1. Tänk att denna lilla hun engagerade så många i Arvidsjaur..önskar att jag hade kunnat vara med och leta men min dotter Ann kunde fara. Fin blogg har du/ni älskar bilder på hundar, Hundar alltid….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *