Lars Monsen och hundarna

Lars Monsen och hundarna


För er som inte känner till Lars Monsen så är det på tiden att ni gör det! Han är en norsk äventyrare som skriver böcker, blivit programledare och TV kändis. Nu producerar han friluftsprogram på löpande band.

Lars Monsen och hundarna är en satsning som han gör tillsammans med NRK (Norska SVT). Under den kommande 6 årsperioden skall han försöka att bli världens bästa hundförare inom långdistans. Nu har de två första avsnitten kommit på NRK. Detta avsnitt som jag klippt in här visas inte på TV utan hittas endast på nätet.

Stina och jag har noggrant kollat igenom filmen från Femundlöpet och våra tävlingsnerver börjar komma i gungning. Starten närmar sig med stormsteg och det oundvikliga kommer. Snart står vi där med utselade spann klara för start. Fjärilar i magen finnes redan nu!

2 svar på ”Lars Monsen och hundarna

  1. Intressanta klipp fr Femund och Finnmarkslöpet med Lars Monsen. Han lär sannolikt ha kört tävlingarna med borrelia i kroppen. Det har inneburit många problem. En fyra månader lång penicillinkur har tack och lov gjort honom återställd. Borrelia och TBE sprids av bl a fästingar.
    Vad beträffar Femundlöpet har visst vissa ändringar gjorts i banan jämfört med tidigare. Håller tummarna att vädret blir rimligt under början av februari. Minusgrader naturligtvis men lagomt. Det är en jättesatsning ni gör, som tränar, transporterar era fina hundar och tävlar. Av 198 deltagare är 81% norrmän och bara 4% svenskar. Det lär vara karnevalstämning i Röros, när det hela brakar lös. Hoppas ni har handlers med er.
    Efter tävlingen följer spöken, som kennelhosta, trots vaccin, och skumma diarrer. Detta hoppas jag innerligt att ni slipper. Vi ser fram emot en spännande tävling och härliga upplevelse, som vi läsare kanske kan få ta del av på er trevliga blogg framgent.
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *