Träningshelg med draghundar och hundförare

Träningshelg med draghundar och hundförare

Draghundsläger_jokkmokk_3
Omkörningar, möten, passager, lösa hundar osv. Här möter Linda Stina, Kim och mig med sitt storspann. Vändplanen ligger bakom sista spannet.
Denna helg mötte vi upp ett 20-tal personer med hundar. Samojeder, grönländare, siberian huskys, alaskan malamuter och alaskan huskys. Vi har kört hund, fikat, ätit, blivit blöta, ljugit och bytt erfarenheter med varandra.

Upplägget att hålla till i en stuga/camp som bas och att alla kör ut efter en väg och MÅSTE vända och möta alla på vägen tillbaks har varit superbra. Det har hänt saker runt stugan hela tiden. Spann har startat och kommit hem. I stugan har det suttit folk och fikat och torkat sig. Oavsett hur man kör med sina hundar så har alla kunna varit med tillsammans. Lärt av varandra och hjälpt varandra.

Det är några saker som är riktigt glädjande. Det ena är att jag upplever malamuter och grönlandshundar idag som mycket mer hundsociala än för 20 år sedan. Riktigt glädjande!

Det andra är att denna träff var planerad för flera år sedan. Jag backade då ur som arrangör då klubben krävde att alla skulle vara medlemmar i Polarhundsklubben. Nuvarande styrelse kunde köra detta som en öppen träff. Det har varit medlemmar, icke medlemmar, stamtavlehundar och icke stamtavlehundar. Alla har kommit som har haft lust att köra hund och träffa folk. Tack till SPHK Övre norra för detta…äntligen!

Underlaget i kombination med allt regn gjorde att tassarna har fått ganska mycket slitage. Våra hundar gick hälften av den planerade distansen. Allt liv runt omkring påverkat framför allt de yngre hundarna mentalt så hundarna kändes ganska nöjda då vi lastade för hemfärd.

Tack alla som kom för att ni hjälpte till att göra allt till en trevlig helg. Vist kör vi nästa höst igen! Vill även tacka Sveaskog som upplät mark och koja åt oss.

Draghundsläger_jokkmokk_1
Här snackar vi stora hundar… Sofia med sitt spann under ett möte.

Draghundsläger_jokkmokk_2
Stina umgås lite med sina hundar.

5 svar på ”Träningshelg med draghundar och hundförare

  1. Det är bra med hundläger det blir oftast bra träning och socialisera folk å fä. Stina vem e de du har i höger armhåla ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *