Mat i fjällen

Mat i fjällen

Mat_i_fjällen_1
En genomarbetad förrätt som färgmässigt är perfekt..
Under den senaste veckan har jag haft Saltoluokta Fjällstation som utgångspunkt. Det brukar innebära god mat, dvs fjällmat. Vi har även hunnit med en del kaffekok utomhus vilket aldrig kan vara fel.

Middagarna har vi intagit i form av trerätters fjäll-middagar i restaurangen. Luncherna på fjället utomhus samt hos Siv och Acke i Pietsaure.

Janne och jag har hjälpt till lite i köket med bland annat mycket goda råd, coachat deras arbete och så har vi fått diska lite som belöning. Det arbetet resulterade idag i att min efterrätt var specialdesignad för just mig. Köks och serveringspersonalen består uteslutande av verkligt fina människor som vill Janne och mig väl.

Mat_i_fjällen_2
Rökt röding, Gahkko och lite kaffe på det. Pietsaure hos Siv och Acke.

Mat_i_fjällen_3
Potatissallad, grönsallad och lingonsylt på tunnbrödsrulle. På denna langas det dessutom några rejäla slevar stekt renskav.

Mat_i_fjällen_5
Jag känner hur glad jag blir då kockarna lägger ett personligt engagemang i varje gästs mat. Här är jag lycklig med min egen efterrätt…

Mat_i_fjällen_4
Fluorsockerbeströdd hummer med vingar av lime på en grädd bädd… En efterrätt som innehåller allt från hav till ko. Givetvis kommer jag att återgälda köks och serveringspersonalen för denna fina gest, men det ska komma som en överraskning…

6 svar på ”Mat i fjällen

  1. De kan verkligen göra god mat i Salto… Är det alltid samma kock, eller har den som anställer en god förmåga att välja rätt (kock)?

  2. De har lite olika kockar. Salto prioriterar bra kockar sedan så är chefen (Johan) kock i grunden.
    Jo…mat kan de verkligen!

    Mia…Regn är ju mysigt om man slipper tälta. Det ska vist komma massor med regn till helgen och då bor jag i tält med en grupp…

  3. Reflektion: Väldigt små humrar i Salto. Här i söder kallar vi den storleken kräftor.
    Hoppas den var salt o god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *