Norrsken i Saltoluokta

Norrsken i Saltoluokta

Norrsken_saltoluokta_2
Kan man någonsin bli helt less på norrsken? Trots att sängen kallade så blev det en tur med kameran.
Med 23 av våra Siberian Huskys har jag nu landat i Saltoluokta. Han precis få över allt innan det var dags för en trerätters middag i restaurangen. Erik som var kvällens kock hade lyckats även denna gången.

Medan norrskenet dansade över himlen matade jag hundarna. De äter för övrigt som troll vilket är skönt. Tog skotern ner på sjön Langas och brände en del bilder på kvällens spektakulära norrsken. Tydligen så har det varit en del aktivitet på solen vilket resulterar i stora norrsken.

Nu väntar en sen dusch och därefter en mugg hett te. Ser fram emot att få krypa ner i sovsäcken. Kanske läsa lite, knapra på några chips och i morgon väntar frukosten vid 08.00.

Norrsken_saltoluokta
Ikväll var det ett fantastiskt norrsken i Salto. Här västerut längs Stora Luleälvens dalgång.

Hundtransport
När man ensam ska flytta 23 hundar, fyra slädar och några hundra kilo hundmat och utrustning kan en skoter komma bra till pass. Här är 12 hundar inselade framför vår gamla Lynx.

Gate_to_sarek_4
Stina kom med två av gästerna strax efter klockan 21. De landae i Luleå så dagens bilfärd för Stina hamnade på 60-70 mil. Tyvärr så får vi inga priser från Taxi i Jokkmokk så vi får köra själva.

4 svar på ”Norrsken i Saltoluokta

  1. Japp och varje gång jag varit tillräckligt långt norrut för att se lite riktigt norrsken, vägrar det att visa sig 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *