Dogbooties

Dogbooties

dogbooties
En låda Dogbooties är aldrig fel! Årets färg fick bli orage. Lätt att hitta på spåret och lätt att se om någon hund tappar.
Här om dagen damp en postavi ner i postlådan. Dogbooties från USA stod som avsändare. Det är med kluvna känslor vi kör amerikanskt i år. Varför köper man inte lokalt? Det finns absolut inget försvar till det! Så enkelt är det…

Vi har valt dogbooties för att vi ville testa dessa. Alla pratar om att kvalitén ska vara så bra. Nu låg US dollarn lågt så det var läge. Det lilla vi har hunnit testa på barmark så är vi nöjda. Men vi sparar dessa orange sockar inför vintern.

Dogbooties färger är lite luriga. Efter samtal med Nina Skramstad, norsk långdistanshundförare, som kör dogbooties så skiljer kvalitén en av färgerna. Tydligen så är de röda inte lika slitstarka som de andra färgerna. Det skall vara samma tyg men kanske har färgningen påverkat tyget negativt.

Tidigare år har vi kört med ett stumt kardborre band. I år beställde vi med elastiska kardborreband. När man sätter på en socka med elastisk kardborre så rekommenderade Nina oss att alltid stoppa ett finger mellan hundens ben och sockan. Detta för att inte sockan skall sitta för hårt.

För ett tag sedan testade vi några olika modeller av hundsockar. Har ni inte sett vår hundsockstest så kolla gärna.

dogbooties
Snygg logga som inte sitter på varje socka!

dogbooties
Dogbooties skickade med förvaringsapåsar till sockarna. Perfekt att slänga i släden med de man har med som reserv.

6 svar på ”Dogbooties

 1. e lite nyfiken över Ninas tips med ett finger mellan.. jag har fått lära mig att elastiska velcro just kan dras hur hårt som helst eftersom dom just är elastiska.. alltså att man egentligen inte kan dra åt dom för hårt med andra ord.. annars sitter dom inte länge på tassen..
  jag har alltid använt elastiska och gillar dom mycket bättre än fasta.. tyvärr tycker jag att vissa velcro strech dock är dåliga och går sönder fortare än fasta..

  förresten, användar ni booties med hål i på hösten?

  1. Ja…jag tycker att det låter lite klokt med ett finger emellan om man tokdrar. Drar man mindre hårt behöver man kanske inte?
   Ska kolla med henne igen. Jag har själv ingen direkt erfarenhet av karborresockar.

   Dessa strech från dogbooties verkar vara av mkt bra kvalite…som det ser ut. Ska testa och se i vinter. Vanligtvis ryker ju tyget först.

   Hundsockar med hål i… Jo, små hål använder vi på hösten. Vi sparar alltså endel sockar från vintern som vi sedan återanvänder under barmarkssäsongen.

   1. Hej! Är lite nyfiken på om du hunnit testa doogbooties än? Hur håller dom i förhållande till gippmokksockan? Kör själv mycket med sockar till mina jakthundar.Testar själv en ny cordura socka med kevlar förstärkning. Gjord av Larsson Animal Wear.Något dyrare i förhållande till jokksokk & gippmokk men en välsydd socka i övrigt….får se hållbarheten sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *