Taiga Forest Pants 3.0, hårdtestade

Taiga Forest Pants 3.0, hårdtestade

Taiga Forest Pants 3.0 heter ett par skalbyxor från fretaget Taiga. Taiga är inte ett välkänt märke och det är faktiskt ganska sällan man ser dem anonsera eller köpa marknadsföring i vanlig friluftsmedia. I Nordamerika går de under namnet Torraka. Taiga är egentligen ett märke som riktar sig mest mot yrkesfolk såsom räddningspersonal, ambulans och sånna som behöver skyddande kläder i sitt yrke. Ser du bilder på folk som jobbar i Fjällrädningen så är det nästan alltid Taigas klassiska neongul-röda parkas de använder. Jag kan nästan lova att du har sett dessa kläder på folk som jobbar ute.

Jag har nu använt Taigas skalbyxor en hel säsong. December till Maj mer eller mindre dagligen. Då pratar vi inte några små dagsturer eller så utan morgon till kväll och ibland även nattetid. Kommer ni ihåg reviewn jag gjorde på mina totalhavererade Klättermusen Freke 2.0? De var använda mindre än två månader…

Taiga Forestbyxorna ser i princip oslitna ut efter en hel säsong! I denna Youtubevideo visar jag på mina erfarenheter av dessa Taigabyxor. Hur slitstarka de är, vad jag gillar men även några detaljer som jag inte gillar.

En sak som jag förstått efteråt tack vare en vaken youtubetittare är att byxorna har drop-seat! Man kan gå på dass utan att man behöver ta av sig hela byxorna. Man snäpper helt enkelt bara loss hängslena i sidan och vips så kan man gå på dass utan att behöva ta av sig jackor och tröjor. Klart uppskatad funktion och nu när jag vet hur det fungerar så blir livet på fjället lite enklare.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *