Nyis och spadtest

Nyis och spadtest

Nyis och spadtest_2
Nu när snön på isarna har smält är det som att gå på vatten. Ja…isarna är inte helt tjocka så det är verkligen inget man ska göra utan att vara reda för bad.
För några dagar sedan lade sig isen på Skabramsjön. Den har varit uppemot 10 cm tjock vilket med lätthet bär en person. Nu har värmen kommit tillbaks och skridskoföret är egentligen super på många små sjöar runt om i Jokkmokksområdet. Givet måste man kontrollera och vara försiktig. Isen är nog inte helt att lita på i och med den senaste värmen.

Våra hundar tränas vidare, valparna växer och kennellivet rullar på som vanligt. En valp, Baloo, flyttade igår och till veckan flyttar några valpar till till sina nya hem. Det är en blandning av separationsångest och glädje. Separationsångest för att man vill skiljas från de små liven. Glädje för att det är roligt att skicka iväg hundar som man verkligen tror kommer att bli bra draghundar.

På bloggen har jag jobbat med några tester. Senaste projektet var ett gäng spadar som vi knäckt under årens lopp. Vi kommer att redovisa vad vi inte rekommenderar att ni köper samt vad vi rekommenderar. Jag har tidigare testat att sälja den testen som ett reportage till en av våra friluftstidningar men jag misstänker att de är rädda att hänga ut sina annonsörer.

Nyis och spadtest_1
Spadar som är dyra, spadar som är billiga. De flesta spadar lyckas vi förr eller senare att knäcka. Testerna kommer eftersom de blir färdigskrivna.

Nyis och spadtest_3
Rut med Beppe som hon hämtar i veckan.

Nyis och spadtest_4
Flippa, kennelns ende cigarrökare.

2 svar på ”Nyis och spadtest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *