Skog och Luleåresa

Skog och Luleåresa

Skogen_i_våra_hjärtan_1
Skogen i våra hjärtan.
Under Torsdagen styrde vi kosan mot kusten. Årets halmhämtarresa kombinerades med en del butiksbesök. Lite specialgrejer och sådant som inte går att få tag på här hemma i Jokkmokk införskaffades. Årets halm var torr och fin men med en del inslag av hö/gräs. Det blir tydligen så när det är så här varma somrar.

På kvällen besökte vi Vetenskapens hus i Luleå. Där höll Boris Ersson, filmare, fotograf och författare, ett föredrag om sitt filmprojekt ’Skogen i våra hjärtan’. Boris har tidigare gett ut en bok som jag varmt kan rekommendera som heter just ’Skogen i våra hjärtan’. Den kan ni hitta begagnad på Bokbörsen för en mindre peng.

Under föredraget återkom hela tiden temat att vi lever i en tid då många arter utrotas från vår planet. Ibland små mossor eller lavar. Ibland större djur och livsmiljöer. Vi vet ändå idag att detta inte är bra, ändå fortsätter vi helt förblindat med den hysteriska konsumtionshetsen. Vi fick se exempel på människor som kämpat och nått framsteg på olika fronter. Små framsteg som tillsammans är en riktning mot någonting hoppfullt.

Boris poäng med arbetet är nog att visa på att var och en kan vi göra någonting för världen och miljön. En ensam människa kan inte rädda hela världen men tillsammans kan vi var och en göra just det var och en brinner för och just det vi vill och är bra på.

Luleå_3
Köp o köp. Slit och släng. Vad är förståndet?

Luleå_2
Ekologiska varor kommer allt mer men vi vill fortfarande inte betala speciellt mycket för mat med kvalite. Lågprisvaruhusen ploppar upp som svampar medan våra bönder svälter.

Luleå_1
Glesbygdsbor kör för mycket bil men en upplyst fontän, eluppvärmda gator, belysning i tomma lokaler osv. är helt okej eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *