Hundspann och skoterutflykter runt Jokkmokk

Hundspann och skoterutflykter runt Jokkmokk

Hundspann_vårvinter_jokkmokk_1
Våra två hundspann under fikapausen igår. Jokkmokk är fortfarande riktigt vintrigt. Från fjällen kommer folk som varit ute på färder och de pratar om kanonförhållanden.
Vi fortsätter med utflykter runt Jokkmokk. Igår körde vi en tretimmarstur med en far och dotter. Superföre och några centimeter nysnö på skaren. Vi stannade och eldade, grillade och kokade kaffe.

Idag har vi varit på ’fiendeland’. En utflykt i Mattisuddenområdet. Närmare bestämt en skotertur in till Serri naturreservat tillsammans med Sten, Tord och Roger. Stina och jag lånade en skoter av Sten så nu har vi kört Arctic. De har fina områden för hundkörning även i den änden av Jokkmokk kan man lugnt konstatera.

Hundspann_vårvinter_jokkmokk_2
På Tjålmak söder om Jokkmokk hade någon satt krok tvärs över ett sund. Skulle varit intressant att kollat fiskekorten dagen innan då vi passerade killen som stod där med sin skoter.

Skoter_serri_naturreservat_1
Serri naturresservat är ett fantastiskt fint granskogsområde med små myrmarker. Det finns bra med vindskydd och fina små vandringsleder utmärkt. Här är det Garnlav på bilden men det finns även riktiga rariteter i lavriket inom Serri.

Skoter_serri_naturreservat_2
Vi följde Sten, Roger och Tord som alla är bybor i Mattisudden...så kallade locals. Med deras hjälp hittade vi också tillbaks till civilisationen.

2 svar på ”Hundspann och skoterutflykter runt Jokkmokk

  1. Härligt. Vi har äntligen vår, känns skönt. Det är kallt så att hundarna kan tränas, perfekt. Den snö som kommer nu gör inte så mycket nytta här nere.

    Hur mår Rasmus?

    1. Rasmus mår riktigt bra nu. Han har fått antibiotika och har dessutom sovit en hel del inne i soffan.
      Själv så hävdar Rasmus med bestämdhet att han behöver minst 8-18 månader till inne i soffan med leverpastejsfrukostar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *