On the road…

On the road…

Stockholm
Här ett lugnare parti i trafiken kunde vi klämma av någon bild. Trafiken flyter förvånansvärt bra och det är faktiskt lättkört. Men det är inte som i Jokkmokk där man kan stanna om man behöver besöka 'busken' eller om hundarna ska rastas...
Vi befinner oss just nu på resande fot. Styr omkring igenom Sverige längs landsvägarna. Dricker kaffe på Statoil, hälsar på folk och iakttar civilisationen söder om Polcirkeln!
Vi har än så länge hunnit förbi Jenki där Stina tydligen har valt en valp efter Cicci som vi haft tidigare. Tittat in hos Kjell Dannevall och pratat slädar, liv och hundspann. Tillsammans med min lilla mor har vi besökt mormor i Åre och sommarstugan i Undersåker. Snackat med locals på bensinstationer och matställen.

Under Fredagen prickade vi in rusningstrafiken i huvudstaden och landade slutligen hos Stinas syster med familj ute på deras lantställe. Under lördagen har vi bara umgåts med dem. Boda Borg, badtunna, bastu och middag. Helt klart trevligt och annorlunda än vår vardag!

I morgon bär det av norrut igen, men först lite fler äventyr här i söder under förmiddagen. Snabbvisiter är verkligheten när man har 40 slädhundar där hemma. I har bra vänner som tar hand om dem men vi vill ändå inte stanna borta allt för länge.

Camp_danevall
Kjell och Ninas hundgård på Camp Danevall. Ordning och reda. Hundgårdarna är lättarbetade och seriöst byggda! Alltd roligt att se andras hundar. Även härifrån kunde vi tagit med ett par hundar hem utan problem!

Stugan
Farmor och farfars sommarstuga. När jag var barn var vi ofta här. Fiskade, eldade, lekte osv. Nu lever farmor och farfar inte längre men stugan finns kvar men vi använder den tyvärr sällan.

Indalsälven
Vid denna brygga vid Indalsälven har jag fiskat mycket under min uppväxt. Öringar och harrar har dragits upp just här.

Bönor
Dessa bönor har vuxit hemma i Mörsil i min mors trädgård. Klart läcker färg!

8 svar på ”On the road…

  1. Vart håller du till mer exakt?
   Vi dånar fram kors och tvärs.
   Skall ut på nästa turne i maj då vi landat efter säsongen. Så många man vill hinna besöka men så frustrerande att känna hur man hela tiden vill hem och tahand om sina egna hundar.
   Men som sagt…en fika brukar man hinna med!!!

  1. Jo, verkligen!
   Sedan så är det så många minnen där för mig. Där lekte vi indian och cowboys, fiskade, eldade, farmor och farfar osv.
   Sånt som man gärna skulle uppleva igen.

   Jaja…indian och Cowboy kan man ju alltid leka med några pinnar som gevär… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *