Der tour academy

Der tour academy

Visning_der-tour_snöbrist
Jag kommer ihåg...där ute hade vi snö...1968...och 1932... Snöbrister är ett skämt! Men snart kommer den...snart...

Der Tour är en tysk researrangör. De är en länk mellan oss små aktivitetsarrangörer och boendeanläggningar och den stora breda tyska marknaden. Der Tour kan jämföras med ex Fritidsresor fast större.

Der Tour Academy är ett arrangemang där 600 resesäljare, de som står i resebyråerna och möter gästerna, får komma upp till Sverige och Lappland. Här får de se en del av vad deras gäster får uppleva här i norr. Andra år har de besökt destinationer som Egypten m.m. Nu besöker de Sverige som destination.

Som Jokkmokkguiderna finns våra produkter med i Der Tours katalog. Vi är endast en liten del av ett program med våra 3-timmarsturer. De är tyvärr inte så intresserade av att sälja våra långturer. Vi kör stenhårt på linjen att vi önskar gäster med rätt attityd. Gäster som har ett natur, kultur, frilufts och/eller hundintresse. Att det är genuint intresserade gäster.

Under Der Tour Academy är vi involverade i 4 grupper med tyska reseförsäljare som kom hit. Här samarbetar vi med våra kollegor NatuLife (Cissi) och Outdoor Lapland (Christian). Under denna visningsresa har vi fokuserat på att ge dem kunskap som de kan ha nytta av. Hundhållning, hur man klär sig, ekoturism, övernatta utomhus, göra eld osv. Vi har nu haft två av grupperna och har två grupper kvar innan denna vecka är slut.

Visning_der-tour_kläder
Stina håller en kort förevisning av hur man ska klä sig. Lager på lager principen, materialval, ylle, skor, ansiktskrämers vara eller icke vara. Över förväntan vilket intresse det fanns!

Visning_der-tour_hundspann
Här blir Vind klappad från alla hålll. Vi får ofta beröm för att våra hundar är tysta, lugna och väldresserade.

Visning_der-tour_middag
Tisdagskväll åt vi middag tillsammans med 24 resesäljare från Der Tour. Hotel Jokkmokk var värd för den middagen. Här får vi renfile som smälte i munnen efter förrätten med löjrom...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *