Milo huvjacka av fleece

Milo huvjacka av fleece

Milo_fleece_huvjacka
Jag är förvånad över priset på denna Milos huvjacka av fleece. Motsvarande kvalité från andra märken kostar nog minst 2-3 gånger mer.
Hos Northstar i Malmberget hittade jag denna Milo fleece jacka för några veckor sedan. Tyvärr vet jag inte vad den heter men den kostade endast 590 kr. Då jag har använt kläder från Milo förut och är mycket nöjd med dem så var det inte svårt att fatta köpbeslutet.

När det gäller kläder som skall värma så föredrar jag i de flesta fall ylle. På vandringar sommartid finns det ibland fördelar med att ta med en fleece då de inte drar åt sig lika mycket vatten samt att de torkar fortare än ull. En tjock fleece jacka med huva passar också bra att använda till vardags, i hundgården osv då man snabbt vill dra på sig något.

Vad får man egentligen för 590 kr? Vad kostar motsvarande jacka från något mer känt märke? 1500 kr eller mer? Här blir det en slant över som kan användas till att ta en dag extra ledigt från jobbet, utan lön och verkligen vara ute i skogen. Jackan är bra sydd och tyget känns som en helt okej kvalité. Det stora blixtlåset är YKK. Det är inget jobbigt vindstoppertyg som förhindrar ventilation. Inga jobbiga muffar i armslut utan en enkel, basic lite tjockare huvjacka med några fickor! Trotts att jag bara använt den under några veckor så känns det som att man inte blir missnöjd utan tom riktigt nöjd med tiden!!!

Milo_fleece
Detaljerna på denna Milo fleece jacka ser ut att vara bra gjorda. Huvuddragkedjan är YKK.

Milo_fleece_jacka
Mina kläder får utstå ganska mycket slitage då jag jobbar med hundarna.

4 svar på ”Milo huvjacka av fleece

 1. Måste ställa en fråga, du skrev om kängor i tidigare inlägg. Har köpt nya kängor av diverse märken varje år (ibland två) och börjat tröttna. Funderar på att köpa ett par Rangers från Lundhags, men inget man vill testa utan underlag på grund av priset direkt. Eller har du nåt annat tips på hållbara kängor som kanske till och med håller ett par år (de vore nåt:)).

  Måste också skriva, skitbra blogg! Hundar kombinerat med friluftsliv/fritidskläder/utrustning kan inte bli bättre.

  1. Kul att du gillar bloggen!!

   Kängor…jag har samma erfarenhet som dig att mycket håller inte. Priset är faktiskt inte det avgörande.
   Det kommer…både inför vintern och så har jag endel på lut som är VÄL testat inför barmarkstiden!
   Skriver eftersom som jag hinner.
   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *