Tjuvfiske och barnuppfostran

Tjuvfiske och barnuppfostran

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-1
Kanadensare och stilla vatten.
Som morbror har man ett ansvar för att vidareförmedla familjetraditioner och samhällskunskap. Nu stod det tjuvfiske på schemat. Det är viktigt att man redan i tidig ålder lär sig att ifrågasätta samhället och vad passar då inte bättre än att tjuvfiska på bolagsmark! Man skall respektera små fiskeklubbar, små privata markägare men de stora bolagen kan man gott och väl ifrågasätta. Just tjuvfiske på bolagsmark kombinerar just familjetraditioner med friluftsliv och samhällskritiskt förhållningssätt.

På vägen ut med kanoterna började plötsligt håret på ett av barnen att stå rakt upp mot skyn. Sedan kom det häftiga regnet och strax därpå blixten och knallen direkt på. En sak kan jag lova. Sitter man i en kanot och man har åskan rakt över sig så är man inte kaxig. Vi paddlade grymt snabbt in mot land.

Att få förmånen att få vara ute med systerbarnen och campa är verkligen härligt! Någonting som jag gärna skulle göra oftare. De hittar på bus och visst blir man trött av att försöka hänga med i allt de gör men kul är det.

Om barnen förstod budskapet med tjuvfisket vet jag inte. Ja faktiskt vet jag inte ens om de förstod att de tjuvfiskade. Ja, skall sanningen fram så blev det faktiskt inte mycket fiske alls. Vi hade fullt upp med matlagning, elda, slå upp tält och massa annat så kanske får vi göra om denna lektion när de blivit lite äldre.

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-3
Tuva fixade carbonarasåsen medan Alvar stekte fläsket. Jenny och jag drack nog kaffe medan vi väntade på middagen.

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-2
Rangifer Tarandus.

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-4
Barn och älvfiske = flytväst.

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-5
Jo, det regnade en del.

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-6
Kanadensarepaddling och barn är verkligen ett vinnande koncept!

Tjuvfiske-och-barnuppfostran-7
Tältliv och sagostund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *